Súria projecta «Crits de llibertat» per commemorar el Dia de l'Orgull LGTBI

per Redacció , 29 de juny de 2018 a les 19:41 |
Projecció de «Crits de llibertat» al saló de sessions de l'Ajuntament de Súria | AjSú
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El saló de sessions de la Casa de la Vila va acollir dijous 28 de juny la projecció del documental "Crits de llibertat", coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI. La bandera arc iris, símbol d'aquest col·lectiu, va ser posada per tercer any consecutiu a la façana principal de la Casa de la Vila com a mostra de suport institucional a la igualtat dels drets de totes les persones amb independència de la seva orientació o identitat sexual.

"Crits de llibertat" és un documental que recull els testimonis de diferents persones que van patir la repressió institucional i social cap a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI) en els darrers anys del franquisme i van participar en la lluita pel reconeixement dels drets d'aquest col·lectiu durant la transició a la democràcia.


Es tracta d'un treball realitzat per la directora Maria Khan, guanyadora de premis a diferents festivals cinematogràfics, i produït pel Grup d'Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG).

La projecció va començar amb unes paraules de benvinguda de la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, i del president del GAG, José Benito Eres Rigueira, que van destacar la importància de donar a conèixer aquests testimonis i d'eliminar les situacions de discriminació que encara es puguin donar.


L'acte va ser organitzat per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament, amb el suport del GAG i de la Diputació de Barcelona.

 

Participació