Sant Vicenç estrenarà piromusical i tindrà en concert Zoo i Strombers per Festa Major

El divendres 6 de juliol es donarà el tret de sortida al programa festiu amb el pregó a càrrec de l'Esbart Dansaire Santvicentí

Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:24h
Divendres de la setmana vinent Sant Vicenç de Castellet dóna el tret de sortida a la Festa Major 2018. Durant quatre dies el municipi sortirà al carrer per viure un programa que aposta per la música i que s'adreça al conjunt de veïns i veïnes. L'Ajuntament vol agrair als patrocinadors, a les entitats i a Activa't de Festa la seva col·laboració per fer possible un any més el programa d'actes. L'acte inaugural serà la lectura del pregó a càrrec de l'Esbart Dansaire Santvicentí i tot seguit se celebrarà la Proclamació de la Pubilla i l'Hereu 2018 a la plaça de l'Ajuntament. El concert de Festa Major comptarà divendres amb dues formacions que prometen festa i diversió. ZOO i Strombers actuaran passada la mitjanit a la plaça de l'Onze de Setembre un cop acabat l'espectacle La Llegenda de Castellet.

Medalla 2018

Dissabte els actes començaran amb l'acte de lliurament de la Medalla de Sant Vicenç 2018. Amaia Valentín, Clemente Cañadas, David Martínez, Ricard Gomis i Sergi López opten al reconeixement d'enguany. En paral·lel, l'Ajuntament distingirà el científic Ramon López de Mántara amb la Medalla Extraordinària pel seu treball i difusió en l'àmbit de la robòtica. El mateix dissabte també hi haurà el XV Festival de Dansa i el ball i concert de Festa Major amb l'Orquestra Montgrins. La nit es tancarà amb un concert adreçat al públic jove a càrrec de Tapeo Sound System.

Cultura popular

La jornada festiva de diumenge començarà amb la XXII Trobada de Puntaires a la plaça Clavé i continuarà amb la XXV Trobada de Gegants amb la participació de les colles de Gràcia de Sabadell, Verdú, Cabrils, Vacarisses, Barcelona - Sant Jaume, Sant Cugat Sesgarrigues, Montmeló, La Llacuna, Sant Llorenç Savall, Escola Bressol el Niu, Tabalers Pik-bé i Sant Vicenç de Castellet. A la tarda l'Encierro Pamplonica serà protagonista en un acte familiar que transcorre pels carrers del centre. Al vespre es manté la botifarrada i ouferrada popular i l'oferta lúdica es reforçarà amb el muntatge de la Lloll Beltran El secret de la Lloll, en format de teatre cabaret a la plaça de l'Onze de Setembre.

Nou piromusical

El darrer dia de Festa Major, dilluns, estarà protagonitzat per l'estrena d'un nou piromusical que substituirà el tradicional castell de focs. El muntatge, que tindrà lloc a l'entorn de la Via Augusta, anirà a càrrec de la Pirotècnia Igual i incorporarà peces musicals actuals i pròpies del municipi. Les activitats començaran al matí amb jocs refrescants i a la tarda es programarà l'espectacle infantil Quin sarau amb Xarop de Canya. El darrer acte de Festa Major seran les havaneres que aquest any portaran fins a Sant Vicenç de Castellet el grup Peix fregit.

Campanya de conscienciació

En el marc dels actes de Festa Major, l'Ajuntament dóna suport a la campanya de conscienciació #Noésno en què es farà divulgació per sensibilitzar els joves contra la violència sexual als espais públics d'oci.

Festa Major Infantil

L'ambient festiu començarà dilluns a Sant Vicenç de Castellet amb el tret de sortida de la Festa Major Infantil. la 6a edició de la programació adreçada als nens i nenes començarà amb la festa del confeti, el berenar i el pregó a càrrec de la secció infantil del grup de teatre Cul-i-Seu. Els actes continuaran fins dijous i després ja coincidiran amb el programa de Festa Major. Dimarts hi haurà festa de l'escuma, dimecres tallers d'estiu i dijous espectacle Mr Alret, a càrrec de Moi ! Jordana Cia de Circ.

Públic jove

En paral·lel, l'Ajuntament organitza un any més l'Estiu Jove amb una oferta completa d'activitats del 12 al 26 de juliol. Hi haurà gimcanes, actuacions de disc-joqueis, torneig de vòlei platja i una festa holy.