Estima, dinamització i arrelament al barri antic: la Vermuteria Santa Rita fa quatre anys

Ho celebrarà aquest cap de setmana, amb propostes musicals i gastronòmiques per a tots els gustos

La Vermuteria Santa Rita celebra 4 anys d'arrelament al Centre Històric
La Vermuteria Santa Rita celebra 4 anys d'arrelament al Centre Històric | VSR
29 de juny del 2018
Actualitzat el 30 de juny a les 14:43h
"Estic molt il·lusionada amb aquesta nova etapa i molt contenta amb la rebuda de la gent tant del barri com de fora". Això ho va publicar la Vicky Garcia el 9 de juliol del 2014, quan feia just una setmana que havia obert la Vermuteria Santa Rita al carrer Cap del Rec de Manresa. El projecte va començar discretament, intentant diferenciar-se del sector de la restauració oferint a la ciutat un lloc exclusiu per anar a fer el vermut. "Volia convertir una de les meves aficions en la meva manera de guanyar-me la vida", deia, quan va haver celebrat el seu primer aniversari a la capital del Bages. Del que potser no era conscient Garcia quan va gestar el seu negoci era que es convertiria en una de les forjadores d'una identitat pròpia i optimista del Centre Històric manresà.

Ella mateixa ho palesava, l'estiu del 2016, en un article d'opinió que va publicar al Regió7. "Realment algú creu que té res de positiu criticar per sistema la ciutat on viu?", es preguntava, fent referència a la munió de comentaris negatius sobre Manresa. "Tenim una Seu preciosa ; un carrer medieval cobert, el carrer del Balç ; la Cova, el Camí de Sant Ignasi, museus i espais patrimonials Tenim molt bons locals de nit, bones botigues, el Kursaal, bons restaurants, grans cuiners i una DO amb vins fabulosos". El text acabava interpel·lant el barri antic: "té ànima. I els que hi hem arribat fa poc temps hi hem connectat".

Quatre anys després, la Vermuteria Santa Rita segueix creixent. I no només com a bar de copes o restaurant, sinó també en oferta cultural i en implicació amb el barri. Garcia, juntament amb altres comerciants de la zona, ha estat la responsable d'impulsar iniciatives tan reeixides com l'associació L'Antic; el local Barlins Teatreria, tot i que ara no en forma part; el festival FABA, o la seva col·laboració amb el Mercat de Música Morta de Manresa. Paral·lelament, al llarg de la seva trajectòria ha programat centenars de concerts, sessions de cinema, recitals de poesia, obres de microteatre, sessions de DJ, lectures dramatitzades i ofertes gastronòmiques. El seu negoci ha estat, sens dubte, un dels responsables de dinamitzar un Centre Històric que, cada dia que passa, recupera una mica més la seva essència d'eix neuràlgic de la ciutat.

Amb la voluntat de seguir bufant espelmes i continuar trobant adeptes que, com ella, "s'enamorin del barri antic", la propietària de la Santa Rita ha organitzat, per aquest cap de setmana, una festa d'aniversari que començarà el dissabte dia 30 amb una vetllada de música electrònica i seguirà amb un sopar amb barra lliure de begudes per 20 euros. Tots els assistents que prenguin part de l'àpat rebran, de regal, una samarreta de l'aniversari del local. La nit de dissabte acabarà amb la música de Ruben Seoane, resident de Moog BCN.

Diumenge 1 de juliol la festa seguirà, a partir de dos quarts d'una del migdia, amb un concert del grup de versions Sun Cats, adreçat a tot tipus de públic, amb barra lliure de vermut (beure i menjar) per 15 euros, amb samarreta inclosa. A més, totes aquelles persones que assisteixin al sopar i al vermut de l'endemà rebran, de franc, una entrada per assistir al Festival ELLES, que tindrà lloc els dies 13 i 14 de juliol al Mas de Sant Iscle.