L'Ajuntament de Callús valora sancionar les persones que arrenquin llaços grocs sense autorització

Dos individus retirant llaços grocs al Bages
Dos individus retirant llaços grocs al Bages | Cedida
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:02h
En el ple municipal de Callús, celebrat aquest passat dimecres, es va aprovar, per unanimitat, una moció presentada per l'equip de govern (ERC) en la qual es manifestava la voluntat d'estudiar la possibilitat "de sancionar totes aquelles persones que retirin símbols de la via pública i d'espais privats sense les autoritzacions pertinents". En aquest cas, la paraula símbol va intrínsecament lligada als llaços grocs. I és que tal com es pot llegir en el text de la moció -al qual NacióManresa ha tingut accés- els arguments dels republicans per presentar el document fan referència, bàsicament, a aquesta insígnia que s'ha convertit en una reivindicació per la llibertat dels presos polítics.

El text, que es mostra favorable a la col·locació de llaços grocs ["i qualsevol altre símbol que reivindiqui la injustificada presó cautelar d'activistes socials i càrrecs electes"] també exposa que "si a algú li molesta que els callussencs i callussenques expressin lliurement la seva opinió a l'espai públic, que faci una petició a l'Ajuntament" i "valorarem la necessitat d'atendre-la des de l'administració pública i per operaris públics".

La moció, que va ser aprovada amb tots els vots favorables (per part d'ERC i del PDECat a l'oposició) recorda que els llaços grocs "no són una reivindicació independentista", sinó que mostren el rebuig cap a "la presó cautelar d'activistes socials i càrrecs electes per les seves idees polítiques". En aquest sentit, apunten que arrencar aquests símbols "no és discrepar de l'independentisme: és aplaudir la violència institucional contra aquestes persones engarjolades" i és "proclamar-se còmplice de la repressió" de l'Estat espanyol.