El manresà Quim de las Heras, premiat per la UVic pel seu treball de recerca sobre programació

Quim de las Heras rep un dels premis de la UVic pel seu treball de recerca
Quim de las Heras rep un dels premis de la UVic pel seu treball de recerca | Arxiu familiar
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:45h
El jove manresà Quim de las Heras va obtenir, aquest dimarts, 26 de juny, un dels trenta guardons que la UVic va atorgar en el marc de la vintena edició dels premis als millors treballs de recerca d'estudiants de batxillerat. Es tracta d'un certamen que té la voluntat d'ajudar els estudiants preuniversitaris a incorporar-se a la formació universitària tot incentivant les seves vocacions científiques i promovent el gust per fer recerca.

Els premis estan dividits en cinc categories: Premi Bon Preu als millors treballs en l'àmbit de les Ciències Socials i Humanitats (dotat amb 2.000 euros); Premi Certis als millors treballs en l'àmbit de les Ciències ( dotat amb 2.000 euros); Premi Eumo_DC als millors treballs en l'àmbit de les arts (dotat amb 2.000 euros); Premi específic Osona contra el Càncer, dotat amb 3.000 euros, i Premi específic Institut Català de les Dones als millors treballs sobre perspectiva de gènere, aportacions de les dones al món dels sabers, prevenció de violències masclistes i igualtat d'oportunitats entre dones i homes (dotat amb 1.500 euros).

De las Heras, que ha cursat el batxillerat a l'institut Lluís de Peguera, va endur-se el primer premi en la categoria Certis pel seu treball "Construcció d'una videoconsola i programació dels 25 Snakes que conté".

161 treballs de 126 centres

En aquesta edició del certamen s'hi han presentat 161 treballs, tretze més que l'any passat, provinents de 126 centres de 35 comarques catalanes. A més, enguany també hi han pres part, per primer cop, centres de les Illes balears, de l'Alt Camp, del Pallars Jussà i del Vallès Occidental, a més d'un centre de la Fundació Trams.