Jordi Maddaleno parlarà diumenge a Cardona de Wagner i el seu Festival de Bayreuth

Jordi Maddaleno al Festival de Bayreuth
Jordi Maddaleno al Festival de Bayreuth | Arxiu particular
Redacció
28 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:04h
El proper diumenge a la 1 del migdia, en el marc dels actes de commemoració de la Coral Cardonina, tindrà lloc a Cardona una xerrada a càrrec del crític del diari La Vanguàrdia Jordi Maddaleno. El barceloní parlarà sobre la controvertida figura de Richard Wagner i el seu Festival de Bayreuth, l'escenari que manà construir el compositor germànic i que va acollir alguns dels seus avenços musicals més experimentals i revolucionaris. 

D'ençà de 1876, la Festspielhaus de Bayreuth ha acollit un dels festivals de música estiuencs més concorreguts, amb la peculiaritat que tan sols s'hi interpreten les obres del mestre alemany. Costums tan arrelades avui dia a totes les sales de concerts d'arreu, com són el fet d'apagar els llums de sala al començar la representació o bé el fet de disposar l'orquestra en un fossat, lluny de la vista del públic, són algunes de les innovacions sorgides d'aquest escenari wagnerià. 

Jordi Maddaleno fa 15 anys que assisteix, ininterrompudament, a aquest certamen estival. Maddaleno ajudarà a conèixer de primera mà el funcionament i el llegat revolucionari que encara avui dia representa. L'acte tindrà lloc a la cripta de l'església de Sant Miquel de Cardona i ha estat organitzat per la Coral Cardonina, amb el suport de la Germandat dels Sants Màrtirs i la Parròquia de Cardona. 
Arxivat a