Divendres, Camerata Bacasis i Miquel Coll porten a Cardona bandes sonores en directe

«Llums, càmera,... música!» es podrà viure divendres a Cardona
«Llums, càmera,... música!» es podrà viure divendres a Cardona | Promocional
Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:18h
Aquest divendres 29 de juny a les 9 del vespre, l'Auditori Valentí Fuster de Cardona clourà el seu primer semestre de programació cultural, els primers "Batecs Culturals" amb l'espectacle "Llums, càmera,... música!" que la formació bagenca Camerata Bacasis va presentar al Conservatori de Música de Manresa (amb l'auditori ple de gom a gom) i, posteriorment al Teatre Kursaal.

L'espectacle de cine-concert està pensat per gaudir, de manera simultània, de dues arts: el cinema i la música. Les composicions de música cinematogràfica esdevenen el suport sonor de les imatges, de manera continuada. Per a crear continuïtat i l'efecte desitjat a l'espectador, és molt important que sigui una música totalment sincronitzada amb les imatges. En paraules de Jaume Radigales, "una pel·lícula també s'escolta; la música és el complement ideal de les imatges i, sovint, s'oblida. La banda sonora és moltes vegades allò que emociona, que fa riure o plorar davant de la pantalla".

"Llums, càmera... música!" reuneix, doncs, la idea del cinema mut però amb la incorporació de breus diàlegs. Es projectaran dos curtmetratges i una minisèrie amb les bandes sonores en viu, totes elles composades per Miquel Coll i orquestrades per Jordi Coll i Pere Tió. La sessió de cine - concert s'iniciarà amb la projecció de "La culpa", obra del cineasta manresà David Victori i guanyadora de nombrosos festivals internacionals, entre els quals destaca el Premi a Millor Curtmetratge en el YourFilm Festival. L'obtenció d'aquest guardó va derivar en la producció d'una petita sèrie, "Zero", dirigida per Victori i produïda per Ridley Scott i Michael Fassbender. Aquesta minisèrie tancarà l'espectacle de Cardona i serà el primer cop que es podrà escoltar la BSO en directe. Enmig de les obres de Victori, un punt de bon humor: "Terrorists Anonymous", de Rafa García; una comèdia molt divertida amb ritmes que van des de balcànics fins a l'ska.

Fer casar les imatges amb la interpretació en directe de la música requereix d'una maquinària de gran precisió. Aquest divendres, escoltarem el so sense intermediaris i, malgrat tenir una orquestra al davant de la pantalla, s'intentarà aconseguir que, pel
públic, els músics desapareguin.

La Camerata Bacasis

Camerata Bacasis és una orquestra de cambra semi-professional fundada al Bages l'any 2011 i formada per més d'una vintena de joves músics de la Catalunya Central que han estat vinculats al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Tots tenen en comú la passió per la música i l'energia i ganes de fer front a nous reptes. Dirigida pel músic i violinista Jordi Coll.

Miquel Coll

Miquel Coll és compositor, músic i productor musical. Des de l'any 2000, davant la necessitat de plasmar totes les inquietuds musicals que l'envolten, començà la seva trajectòria en el seu propi estudi, primer com a productor musical i més endavant com a compositor de bandes sonores per a cinema, obres de teatre i altres dissenys sonors.

Les entrades es poden adquirir per internet o bé a taquilla de l'Auditori (el mateix divendres a partir de les 20h).
Arxivat a