Callús inaugurarà dissabte un renovat Passeig Anselm Clavé

El batlle del municipi, Joan Badia, assegura que es tracta de l'obra "més emblemàtica d'aquest mandat"

Aspecte del renovat passeig d'Anselm Clavé de Callús
Aspecte del renovat passeig d'Anselm Clavé de Callús | AjClls
Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:15h
Aquest dissabte, 30 de juny, i coincidint amb la Festa Major de Callús, s'inaugurarà, al municipi, el renovat Passeig Anselm Clavé. Es tracta d'una obra que va començar a gestar-se quan va començar el mandat del republicà Joan Badia, l'any 2015. En aquell moment, l'Ajuntament va demanar una subvenció a la Diputació de Barcelona dins del programa Meses de Concertació per poder engegar el projecte de millora d'aquest punt cèntric del municipi. Inicialment, la subvenció havia de ser de 253.000 euros, però l'ens va augmentar-la a 333.000 euros.

La voluntat de la reforma era resoldre els problemes de mobilitat peatonal i rodada; posar remei als escocells defectuosos; repavimentar la zona, i augmentar la vegetació. Les propostes que van sorgir des del consistori van ser les de crear un gran passeig peatonal que unís els principals equipaments del poble; suprimir les barreres arquitectòniques, i canviar els arbres i l'enllumenat.

En aquest sentit, i amb l'objectiu de fer partícipa la ciutadania, l'Ajuntament va dissenyar dues propostes de remodelació del passatge i les va sotmetre a votació popular. La primera proposava fer una superfície a un sol nivell pensada per a vianants, sense circulació de vehicles, que només afectaria la part del passeig que va des de la carretera Cardona fins al Pompeu Fabra. L'altra alternativa, que és la que va obtenir més vots favorables per part dels callussencs, proposava intervenir en tot el passeig (des de la carretera Cardona fins al carrer de la Font) canviant l'enllumenat i els arbres; col·locant-hi bancs nous, i mantenint la circulació rodada. Els vehicles i els vianants estarien separats per jardineres.

El mes de gener d'aquest any es va donar el tret de sortida a les obres, que van acabar fa pocs dies. A banda de l'aportació econòmica de la Diputació, l'Ajuntament també hi ha invertit, aproximadament, 50.000 euros.

Aquest dissabte, dia 30 de juny, s'inaugurarà, oficialment, el que Badia considera "l'obra més emblemàtica d'aquest mandat". L'acte tindrà lloc a la una del migdia i comptarà amb la presència del diputat provincial i alcalde de Manresa, Valentí Junyent.