Balsareny s'estrena amb el pressupost participatiu amb una dotació de 50.000 euros

La regidora Queralt Puig i l'alcalde Isidre Viu durant la presentació del pressupost participatiu
La regidora Queralt Puig i l'alcalde Isidre Viu durant la presentació del pressupost participatiu | AjBls
Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:58h
Balsareny inicia aquest dimecres els seus primers pressupostos participatius amb un import de 50.000 euros. En aquesta edició, les propostes han estat presentades pels grups municipals recollint aportacions de particulars i col·lectius.

Hi ha propostes d'inversió ben variades, com l'adquisició d'un piano per la sala Sindicat, millores en parcs esportius, obres d'arranjament al parc de l'Escola de Música, propostes com la instal·lació d'alguns bancs saludables, així com l'adquisició d'una pàgina web pròpia i renovada de l'Ajuntament de Balsareny o millores estructurals a l'antic escorxador amb l'adquisició de gàbies per gossos i gats que es troben temporalment abandonats o perduts. 

Les votacions es realitzaran del 27 de juny al 15 de juliol a través de l'espai web www.balsareny.cat/participa (aquesta web està vinculada amb el padró municipal d'habitants). Podran votar els majors de 16 anys empadronats al municipi. 

S'han habilitat dos espais, Ajuntament i Biblioteca, per l'assistència presencial al vot, és a dir, que qualsevol persona pot demanar ajuda en aquests espais per poder participar en la votació. 

A partir del 16 de juliol es presentaran els resultats a la pròpia web municipal. Les propostes s'executaran per ordre de vots obtinguts fins a esgotar la quantitat màxima de 50.000 euros.
 
La regidora de participació, Queralt Puig, explica que "des que vam entrar a govern,  l'octubre de l'any passat, s'ha treballat molt per poder donar aquest tret de sortida als primers pressupostos participatius del nostre municipi". Aclareix que "la decisió de presentar les propostes per part dels grups municipals és excepcional per aquest any, vam tenir en compte el calendari (estem a juny) i també hem considerat que és la primera vegada per tots tant per nosaltres, com pels ciutadans".

Par a l'alcalde, Isidre Viu, el pressupost participatiu "té  voluntat  pedagògica, volíem que aquesta primera edició servis per a fer entendre a la ciutadania com funciona la mecànica d'uns pressupostos participatius".