El Museu de Sant Fruitós ha organitzat visites teatralitzades entre escolars del municipi

Alumnes d'escoles de Sant Fruitós durant la visita teatralitzada al museu
Alumnes d'escoles de Sant Fruitós durant la visita teatralitzada al museu | AjSFB
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:44h
Per celebrar el Dia dels Museus, el Museu de Sant Fruitós de Bages hs organitzat visites escolars teatralitzades per tal que els nens i nenes dels centres escolars del municipi coneguin de primera mà com es vivia a principis del segle XX.

Durant els mesos de maig i juny, aquests nens i nenes han pogut visitar la casa (fictícia) de Can Bon Jan, i de manera teatralitzada han pogut veure com vivia una família de masovers del Bages que conreava les terres de l'església de Sant Fruitós. La família en qüestió, disposava d'uns terrenys cedits per l'Església on hi tenien tant vinyes per l'elaboració de vi, com també terres on sembraven el blat per obtenir-ne posteriorment farina.

Els infants, també han pogut veure com les dones de la casa s'ocupaven de la llar i com confeccionaven roba amb el teler per fer vestits i ajudar econòmicament a la família.

A través de les visites en les diferents estances, els nens i nenes han pogut conèixer la història de Can Bon Jan i els seus costums. Per acabar-ho d'animar, a la sortida del museu podien fer tir amb arc i demostrar la seva punteria amb la fletxa.