El Cicle BBVA de Cinema de Muntanya torna a Manresa amb dues històries d'ascens i descens

'The eyes of God' serà un dels films que es projectaran a Manresa aquest dijous
'The eyes of God' serà un dels films que es projectaran a Manresa aquest dijous
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:12h
Aquest dijous, 28 de juny, la cinquena edició del Cicle BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló farà parada, com ja és habitual, a la capital del Bages per projectar dues de les millors pel·lícules premiades en la 35a edició del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló.

Es tracta de Dhaulagiri, ascenso a la montaña blanca (Premi BBVA al millor film de Muntanya 2017) i The eyes of God (Premi Cervesa del Montseny a millor film +Xtrem). Totes dues es podran veure a partir de les vuit del vespre a l'Auditori de la Plana de l'Om en un acte obert a tothom i que s'ha organitzat conjuntament amb el Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB).

Les pel·lícules

El primer que es projectarà serà Dhaulagiri, ascenso a la montaña blanca, un film d'origen argentí elaborat per Cristián Harbaruk i Guillermo Glass. Al llarg de setanta minuts el document audiovisual explica la història d'una expedició argentina de quatre membres (en Guillermo, en Christian, en Sebastián i en Darío) que l'any 2008 intenta pujar el Dhaulagiri -el setè cim més alt del món, ubicat a Nepal- per filmar-hi un documental. Un d'ells, el Darío, mor en l'intent.

Un cop a casa, les imatges resten anys sense tocar-se. No és fins l'any 2016 que el Guillermo comença a documentar un segon viatge per respondre les preguntes sense resposta que encara el turmenten des del malaurat incident.

L'altre film, The eyes of God, situa la seva acció a les profundes gorgues que reben aquest mateix nom i que estan situades al riu Saryjaz, que travessa una zona deshabitada entre el Kirguizistan i la Xina. Dirigida per l'alemany Olaf Obsommer, la pel·lícula, de mitja hora de durada, segueix un potent equip internacional de caiaquistes extrems que decideixen fer el descens d'aquest riu en 10 dies; una aventura al límit del possible en caiac i que no permet cap marge d'error.