L'Ajuntament dobla la quantia dels ajuts per a joves esportistes amb pocs recursos

Aquests ajuts van destinats a fer front a les despeses de participació de joves i infants en equips de competició

El regidor d'Esports, Jordi Serracanta
El regidor d'Esports, Jordi Serracanta | AjM
Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:08h
Amb la voluntat de continuar fomentant l'esport inclusiu, la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa convoca, per 2n any consecutiu, una línia d'ajuts adreçats a infants i joves de la ciutat amb pocs recursos econòmics i/o amb risc d'exclusi&oacu te; social per tal que puguin fer front a les despeses de participació en equips de competició. La data límit per presentar les sol·licituds és fins el dia 30 de setembre.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha explicat, en roda de premsa, els detalls de la convocatòria de beques per l'esport inclusiu que es va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics en el Ple de l'Ajuntament de dijous passat.

D'acord amb el projecte de fer arribar l'activitat esportiva a l'abast de tots els infants i joves de la ciutat i de reconèixer i impulsar l'esport com una eina molt important de cohesió social, enguany la dotació pressupostària destinada a les beques és de 18.000 euros (ampliables segons disponibilitat de l'Ajuntament) doblant la quantia de la passada edició que va ser de 9.000 euros.

En aquest sentit, ha remarcat Serracanta, es posa de manifest "un dels principals objectius de la regidoria d'Esports, que és, per una banda, fomentar l'activitat esportiva com un atac al no-sedentarisme i una prevenció contra l'obesitat infantil, i per altra, impulsar l'esport reglat com un valor de cohesió social, companyonia, d'igualtat entre nens i nenes i d'integració en un grup".

El regidor ha posat en relleu el model esportiu de l'Ajuntament "que es vehicula mitjançant convenis amb els clubs de la ciutat, a traves dels quals, aquests últims no paguen lloguer per l'ús d'equipaments municipals, ni per pagar els subministraments, aigua, llum...) i consergeria. A canvi el consistori demana que es doni un retorn social a la ciutat. Així el convenis que es vagin renovant inclourà una clàusula social que estableix que els clubs bequin un 5% de les fitxes federatives als seus esportistes que no tenen prou recursos", ha reblat el regidor municipal.

Bases de la convocatòria

Segons les bases de la convocatòria són destinataris d'aquests ajuts els esportistes d'entre 4 i 17 anys, empadronats a Manresa, que hagin nascut entre els anys 2001 i 2014; i estiguin inscrits en una entitat esportiva sense ànim de lucre, club, associació esportiva escolar esportiva escolar o secció esportiva amb seu a Manresa i estar en possessió de la corresponent llicència esportiva, federativa o escolar.

Així mateix, caldrà que els sol·licitants pertanyin a una unitat familiar de convivència que no superi la renda anual fixada en el tram D del barem establert en el sistema de tarifació social de l'Ajuntament de Manresa per a l'any 2018, o bé que hagin estat beneficiaris d'un ajut per material escolar i/o activitats de suports a la normalització educativa, o una beca menjador durant el curs escolar 2017-18.

Els imports d'ingressos del tram D són els següents: 12.878,25€ (1 persona); 16.741,73€ (2 persones); 20.605,21€ (3 persones); 24.468,69€ (4 persones); 28.332,17€ (5 persones); 32.195,65€ (6 persones); 36.059,13€ (7 persones o més). 

Els ajuts es vehicularan a través de cada club, entitat o centre educatiu, de manera que les beques atorgades als beneficiaris es faran efectives als clubs esportius o centres, que actuaran com a entitats col·laboradores. En funció del nombre total de sol·licitants, es preveu un topall d'ajuda econòmica de 200 euros per persona.

Els impresos oficials estaran a disposició dels interessats en els clubs esportius de Manresa, o a la Secció d'Esports de l'Ajuntament (Edifici Infants, Ctra. de Vic, 16, Manresa), i pàgina web de l'Ajuntament de Manresa.

En l'anterior convocatòria 96 joves es van beneficiar d'aquests ajuts que es van vehicular a través d'11 clubs esportius de la ciutat que practiquen 6 disciplines diferents. Aquestes dades palesen que l'esport pot ser una eina molt important per afavorir la inclusió social i disminuir l'escletxa entre rics i pobres mitjançant el foment de la participació dels joves en els clubs esportius de Manresa on frueixen de l'activitat esportiva i també d'interaccions personals i socials.