Sant Fruitós obté una subvenció de la Diputació de 670.000 euros per a la millra de polígons

Els projectes que es van presentar per aquest programa des de l'Ajuntament se centren en la realització de diverses accions en els Polígons Riu d'Or-Casa Nova i Sant Isidre

Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:06h
La Diputació de Barcelona ha aprovat les ajudes que concedirà a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages pel pla de modernització de Polígons en el marc del pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019.

Aquesta subvenció està adreçada a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades, afavorir el creixement empresarial, atreure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat. El valor de la subvenció ascendeix a 671.556€ distribuïts en dos anualitats, 181.080€ pel 2018 i 490.475€ de cara al 2019.

De la setantena de municipis que van demanar la subvenció, únicament 17 rebran aquesta ajuda dels quals Sant Fruitós de Bages serà el cinquè municipi que rebrà un valor més alt d'inversió i també serà el municipi de la comarca que rebrà la subvenció més elevada ja que obté la totalitat de la subvenció a la que aspirava.

Els projectes que es van presentar per aquest programa des de l'Ajuntament se centren en la realització de les següents accions en els Polígons Riu d'Or-Casa Nova i Sant Isidre:

- Adequació i millora de les instal·lacions de clavegueram
- Instal·lació d'estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics
- Reordenació de la senyalització viària
- Recuperació del Camí ral que uneix el nucli amb el Polígon Riu d'Or-Casa Nova

Aquestes actuacions responen a les demandes i suggeriments fetes per les empreses en les visites de prospecció realitzades i alhora han estat recolzades per l' Associació de Parcs d'Activitat Empresarial de Sant Fruitós (APAES).

El programa, que pretén millorar la qualitat dels polígons de la demarcació a través d'inversions d'alt impacte, s'articula en dos modalitats: Línia de suport a plans integrals i Línia de Suport a projectes específics. La inversió total de l'Ajuntament en aquest programa, per a les actuacions en aquests dos polígons, sumarà un total de 961.556€, que provenen de la subvenció de la Diputació i del propi pressupost municipal de Sant Fruitós de Bages.