Súria viu la Nit de Sant Joan amb animació, caliu i reivindicació

Pas del portadors de la Flama del Canigó a Súria
Pas del portadors de la Flama del Canigó a Súria | AjSú
Redacció
24 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:40h
El foc i la música van ser protagonistes de la Nit de Sant Joan a Súria, que es va viure amb animació i caliu en els actes desenvolupats a la plaça de Sant Joan, al davant de la Casa de la Vila i als carrers del centre urbà.Durant l'acte delectura del manifest de la Flama del Canigó es va recordar la situació d'empresonament que encara pateixen els dirigents polítics i socials catalans.

El programa d'actes de la Nit de Sant Joanva començar amb l'arribada de la Flama del Canigó, que un any més va ser portada des de Manresa per esportistes de la vila. El símbol dels Països Catalans va arribar a la Casa de la Vila pels volts de les 19.30 h després d'un recorregut dels portadors i portadores pel centre urbà.

L'alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal van rebre la Flama del Canigó a la seva arribada a la Casa de la Vila, on va romandre encès el peveter fins al seu posterior trasllat a la plaça de Sant Joan, després de l'acte institucional del vespre.

En l'acte institucional, l'alcalde Josep Maria Canudasva llegir el manifestde la Flama del Canigó, després d'unes paraules de benvinguda de la regidora de Cultura, Montserrat Juncadella, i acompanyat sper altres membres de la corporaciómunicipal. 

En el manifest d'enguany, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, recorda que la Flama del Canigó "ens demostra la capacitat del poble català d'unir-se en moments difícils i anar sempre endavant". Segons Jordi Cuixart, "davant el retorn de la injustícia autoritària i la suspensió de l'autogovern de Catalunya, seguim mostrant a Europa i el món l'anhel irrenunciable de viure en pau i llibertat".

Segons el manifest de la Flama del Canigó, "com més foscor ens volen imposar, més il·lusió tenim perquè la llum de la Flama arribi a més i més gent" sobre la base de la cultura com a eina de progrés, cohesió, solidaritati transformació social.

Abans de la lectura del manifest, l'alcalde de Súria va criticar l'empresonament "totalment injust" de Jordi Cuixart i dels altres dirigents polítics i socials catalans.
 

Ball dels Capgrossos al davant de la Casa de la Vila. Foto: AjSú


Posteriormentvan tenir lloc davant la Casa de la Vila les danses dels Capgrossos que representen els quatre elements de la natura (foc, aigua, terra i aire), els balls dels gegants Ton i Ció del Gorg de l'Olla, el Ball de Cascavells amb el Tro Gros i un pilar de la colla castellera Salats. Les interpretacions musicals van anar a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música i altres músics suriencs. 

La Flama del Canigó va ser portada fins a la plaça de Sant Joan, acompanyada pels Geganters del Gorg de l'Olla, la Xaranga de l'Escola Municipal de Música i altres músics suriencs. La tradicional encesa de la foguera va tenir lloc al Pla de la Font. 

A la plaça de Sant Joan també va tenir lloc un sopar popular i el ball de revetlla amb el grup musical Class. Posteriorment hi van actuar dels DJs Jordi Vèliz i Ferran Jordano, de Flaix FM. 

El programa de la Nit de Sant Joan ha estat organitzat enguany per l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Súria, amb la col·laboració del Tro Gros. 
Arxivat a