Salutació nazi, provocació i «putos separatas» a la cercavila republicana

El feixista, insultant i provocant els integrants de la cercavila republicana
El feixista, insultant i provocant els integrants de la cercavila republicana | Pere Fontanals
23 de juny del 2018
Actualitzat a les 21:40h
Tant li ha fet que l'ambient de la cercavila republicana que aquest dissabte ha recorregut el centre de Manresa amb motiu de la revetlla de Sant Joan fos principalment familiar i festiu, amb música, xirinola i sense proclames polítiques. Quan la marxa ha passat per la carretera de Cardona s'ha trobat amb un energumen que ha gravat amb el mòbil la marxa, ha insultat els assistents i ha acabat fent la salutació feixista, amb posat marcial i seguint la marxa uns metres fins que un agent de la Policia Local l'ha convençut que desistís en el seu intent de provocar. Semblava que en comptes d'estar sol ell contra més de cinquanta independentistes, les tornes estiguessin canviades.

Tot plegat ha passat quan la cercavila encarava la part final del seu recorregut, a la carretera de Cardona davant de l'esplai de la gent gran de "la Caixa". Un home vestit totalment de negre, amb posat marcial i amb diversos elements espanyolistes s'ha acostat a la marxa i l'ha començat a gravar amb el mòbil. Els participants a la cercavila pràcticament no li han fet cas, i quan s'allunyava els ha deixat anar un "putos separatas".
 

L'agent de la Policia Local de Manresa conversa amb el feixista per calmar-lo. Foto: Pere Fontanals


Aquest insult sí que ha fet reaccionar a una part dels assistents que s'han girat cap a ell i li han recriminat es paraules i s'hi han encarat verbalment. Ha estat en aquell moment, que el feixiste ha alçat el braç a l'etil nazi i ha dirigir més insults i gestos cap a la marxa que anava allunyant-se del lloc.

En un primer moment, i des de l'altra vorera, el feixista espanyol ha seguit la marxa fins que l'agent de la Policia Local de Manresa que se'n cuidava, s'hi ha acostat i l'ha convençut perquè deixés de provocar.

Una taca destacada en una cercavila que no ha viscut cap episodi semblant en tot el seu recorregut.