La Flama del Canigó crema a Manresa després d'una cercavila republicana

L'arribada de la flama estrena format i es fusiona amb música, teatre i art, i un sopar popular que dona pas a una revetlla al Parc de la Seu

La Flama del Canigó al peveter de Manresa
La Flama del Canigó al peveter de Manresa | Pere Fontanals
23 de juny del 2018
Actualitzat el 25 de juny a les 12:13h
La Flama del Canigó ja crema al peveter de la plaça Major després que enguany la revetlla de Sant Joan hagi començat molt d'hora amb una cercavila que ha volgut homenatjar els col·legis electorals de l'1-O, abans d'arribar a la plana de l'Om on, després d'una funció de microteatre, la flama ha enfilat el darrer tram fins al seu destí final.
 

Participants de la marxa han deixat la tanca del Lluís de Peguera plena de cintes grogues. Foto: Pere Fontanals


Amb la calor de l'estiu, la Flama del Canigó s'ha derivat a Manresa camí d'Igualada a la plaça Sant Domènec des d'on s'ha portat a la plana de l'Om. En paral·lel, la novetat d'enguany, una cercavila amb tractors, gegant, orquestra i bastoners s'ha dirigit pel passeig fins a l'institut Lluís de Peguera, que ha quedat groc de cintes en un moment. La ruta ha seguit fins a l'escola Renaixença on Manrússia Val del Pal han fet una demostració. Finalment, la cercavila, que ha aplegat una cinquantena de persones, ha passat pel Conservatori de Música i des d'allà ha arribat a la plana de l'Om.
 

La cercavila republicana passant pel centre de Manresa. Foto: Pere Fontanals


Amb un text del periodista Carles Claret, la Mireia Cirera ha dirigit una funció de microteatre inspirada en l'estat de la política actual, amb votants del PDeCAT, ERC, la CUP i els Comuns, l'Estat i la vella Europa.
 

Microteatre sobre la situació de Catalunya a la plana de l'Om. Foto: Pere Fontanals


La pubilla i l'hereu de Manresa han pres la Flama del Canigó, i lentament amb la gent present, han enfilat l'últim tram fins arribar a la plaça Major, just abans de l'inici de la revetlla sense petards d'Imagina't. Allà, una munió de nens, cadascun d'ells amb una teia, han encès el peveter.
 

La pubilla i l'hereu de Manresa amb la Flama del Canigó. Foto: Pere Fontanals


Coincidint amb l'ocàs s'encendrà la foguera amb el mateix foc, i la revetlla organitzada per Òmnium, ANC i els CDR acaba amb un sopar popular al Parc de la Seu, seguit per música fins a les 6 de la matinada, organitzat per Toni's, Santa Rita i Espai Rubiralta.