Mig miler de persones es manifesten a Manresa contra l'alliberament de «la Manada»

La marxa, convocada per Acció Lila, s'ha manifestat als jutjats i a l'ajuntament sota l'emblema "Contra la justícia patriarcal. La manada som nosaltres"

La manifestació a l'altura dels jutjats de Manresa
La manifestació a l'altura dels jutjats de Manresa | Sílvia Rius
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 22:48h
Al voltant de dos quarts de set de la tarda unes 500 persones s'han trobat a Sant Domènec, convocats pel col·lectiu Acció Lila, per iniciar una marxa en contra de l'alliberament dels membres de "La Manada".
 

Tatuatge feminista a l'esquena d'una manifestant. Foto: Sílvia Rius


Els assistents, majoritàriament dones de totes les edats, han marxat per la Muralla del Carme darrera d'una pancarta que resava "Contra la justícia patriarcal. La manada som nosaltres", fins a arribar als jutjats. Al llarg de tota la marxa s'han pogut escoltar consignes en contra de la violència i la justícia patriarcal.

Un cop la manifestació ha arribat a les dependències judicials un dispositiu conjunt de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana barrava el pas als manifestants impedint el pas a les portes dels jutjats. Això no ha impedit que es llegís un manifest en contra de la justícia espanyola i es cridessin diferents emblemes en contra d'aquesta i de la mateixa policia i es llancessin artefactes amb pintura a la façana, tot just abans de partir en direcció a l'Ajuntament.
 

Les manifestants han cremat fotos dels cinc membres de «la Manada». Foto: Sílvia Rius


Passat un quart de nou del vespre, la manifestació ha arribat a la plaça de l'Ajuntament, on els manifestants s'han trobat amb un acte organitzat per la PAHHC. Acció Lila ha acabat la seva manifestació amb un acte reivindicatiu en el qual han explicat les causes per les quals es manifestaven i han volgut tenir un record per les víctimes de les agressions sexuals dels camps de maduixes a Huelva. L'acte ha finalitzat després de recitar els noms dels 5 membres de "La Manada" i cremar les seves fotografies.