El 14è Campus Gospel de Rajadell incorporarà dues de les veus negres més reconegudes dels Estats Units

El festival especialitzat en música gospel, que se celebrarà del 6 al 8 de juliol, guanya internacionalitat amb un 40% dels inscrits als tallers de fora de l'Estat espanyol

Organitzadors del Campus Gospel Rajadell parlen mentre posen per la foto de grup
Organitzadors del Campus Gospel Rajadell parlen mentre posen per la foto de grup | Pere Fontanals
Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat el 23 de juny a les 12:46h
El Campus Gospel de Rajadell 2018 escalfa motors amb la presentació del cartell aquesta tarda al centre de Manresa. La 14a edició del certamen, un dels festivals referents de música gospel de tot l'Estat, se celebrarà del 6 al 8 de juliol a Rajadell amb un cartell de luxe que compta amb dues de les veus actuals més reconegudes de la música afroamericana dels Estats Units, com són Linda Tillery i Terrance Kelly. El festival manté l'equilibri entre una programació musical de gran qualitat i l'oferta original dels tallers per aprendre a cantar gospel que cada any atreuen desenes d'aficionats a la música afroamericana vinguts d'arreu. La plaça de l'Església de Rajadell es manté com a escenari d'una de les propostes culturals estivals referents al territori. 

Ambient màgic

En el marc de la presentació d'aquesta tarda, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Rajadell, Joan Carles Lluch, ha explicat que al "poble es viu un ambient màgic durant els tres dies de campus. Tothom s'implica i ajuda en un esdeveniment de molt nivell i en el qual l'Ajuntament hi seguirà apostant". Per la seva part, el director dels Esclat Gospel Singers, Ramon Escalé ha destacat el "valor de poder tenir dues de les veus referents de música gospel dels Estats Units. És gent d'un gran nivell que ens fa molta il·lusió poder tenir entre nosaltres".

Els caps de cartell, dissabte

El cartell d'aquest 2018 està encapçalat per dues formacions de gran tradició als Estats Units. El grup Linda Tillery & the Cultural Heritage Choir és el nou projecte de la formació d'Oakland (Califòrnia). El grup ha estat nomenat diferents vegades als Grammy i ha estat reconegut mundialment per la seva tasca en la recuperació de la música afroamericana. El concert promet i també comptarà amb una altra gran veu de reconegut prestigi. És Terrance Kelly, director del Oakland Interfaith Gospel Choir, que també tindrà protagonisme a l'escenari. El concert serà el dissabte 7 de juliol a les 10 de la nit.

Dos concerts més

El festival s'estrenarà el divendres 6 de juliol a les 10 de la nit amb l'actuació del grup nord-americà Singing Sensations Youth Choir. Procedents de Baltimore, són un cor de joves d'entre 10 i 18 anys, referents per a les formacions en què, des de la música i les arts, es treballa la integració i el desenvolupament dels joves assolint un alt nivell artístic. El darrer concert serà el diumenge 8 de juliol amb l'actuació dels Esclat Gospel Singers & Esclat Junior que presentaran una selecció del temes dels darrers espectacles. La cloenda es farà a dos quarts de 8 del vespre.

Últimes places per als tallers

L'altre gran atractiu del Campus Gospel de Rajadell són els tallers d'aprenentatge de les tècniques de gospel que compten amb més d'un centenar d'inscrits vinguts d'arreu de Catalunya, País Basc i França, d'on en provenen prop d'una quarantena de participants. L'oferta s'adreça a persones aficionades a la música gospel que tenen l'oportunitat de millorar la seva tècnica i formar-se amb professionals de prestigi internacional. En aquest sentit, les sessions comptaran amb algunes de les veus que integren el cartell del festival. Linda Tillery i Terrance Kelly seran dos dels ponents més destacats. També impartiran les sessions Hollie Hood-Mincey, fundadora i directora del grup Singing Sensations Youth Choir, i Olga López, que explicarà els secrets de la tècnica desenvolupada per Jo Estill. A més, Ramon Escalé, director dels Esclat Gospel Singers, dirigirà una sessió d'improvisació col·lectiva. L'organització ha posat a disposició del públic 125 places i aquesta setmana encara queden les darreres places lliures. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web.

Tallers per a infants

El festival es completarà amb el Mini Campus, adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys. Tindrà lloc el diumenge 8 de juliol al matí i també comptarà amb la participació dels pares i mares. Laia Badrenas serà l'encarregada d'impartir el taller, que enguany arriba a la 7a edició. Les inscripcions s'han de fer a través del següent formulari: http://ow.ly/wFji30kArLz

Abonament i entrades

L'organització proposa un abonament per als tres concerts a un preu únic de 40 euros. Els concerts de divendres i diumenge tindran un preu de 15 euros, respectivament, mentre que l'actuació de dissabte tindrà un cost de 18 euros. Les entrades es podran adquirir el mateix dia de concert una estona abans de cada actuació a la pròpia plaça de l'Església de Rajadell. L'organització també preveu un servei de bar per al públic. 
 
Més atractius

El Campus Gospel de Rajadell mantindrà el Sunday Service, estrenat amb èxit l'any passat. Es tracta d'una experiència espiritual que es viu els diumenges al matí a les comunitats afrobritàniques i caribenyes als Estats Units. La sessió es farà en plena natura i comptarà amb les veus de Linda Tillery & the Cultural Heritage Choir i Terrance Kelly. En paral·lel, durant tot el cap setmana s'habilitarà l'escenari obert Show your gospel amb l'objectiu que totes les persones inscrites als tallers mostrin la seva energia i el seu repertori. Finalment, el dijous previ a l'inici del festival, data en què arribaran els campusins i campusines, es programarà una sessió oberta amb la participació d'alguns dels artistes que actuaran al festival i amb la participació especial de cantants i músics del territori.

Organització

L'Esclat Gospel Singers és l'entitat organitzadora del festival que té com a patrocinador l'Ajuntament de Rajadell i compta amb el suport de la Xarxa Gospel de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Parròquia de Rajadell, l'Associació Cultural Recreativa de Rajadell i Electricitat Josep Oliva. En paral·lel, el certamen té els següents col·laboradors: celler Collbaix, Cal Miliu, Cal Valls, Gospel Fans, Classical Movements, Masia Can Junyent, Ca l'Isclet, Regió7 i El Reguer.