L'Abat celebrarà 8 anys amb una competició lúdica per estimular el potencial creatiu dels joves

L'Abat de Manresa celebrarà 8 anys amb un Challenge
L'Abat de Manresa celebrarà 8 anys amb un Challenge | AFT
Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:54h
Coincidint amb el vuitè aniversari de la posada en marxa, a Manresa, de la cafeteria i restaurant de menjar ràpid Abat (carrer de l'Abat Oliba, 76), l'equip liderat per Álvaro Méndez –el director de l'establiment- ha decidit celebrar l'efemèride amb una proposta que pretén despertar i desenvolupar l'esperit creatiu i emprenedor dels joves.

Es tracta d'una iniciativa que trenca amb la visió tradicional del restaurant com a espai on menjar o fer un cafè amb els amics i que entronca amb la voluntat del local d'aportar, a la societat, alguna cosa més que la gastronomia. "Manresa està ple de persones que tenen idees i un potencial gegant per tirar-les endavant, però a vegades, si no es té una xarxa de suport o no es disposa de les eines necessàries , és més difícil materialitzar-les", exposa Méndez, que, de fet, ha viscut en primera persona aquest procés de tirar endavant un projecte que ha reeixit a la capital del Bages però també a Lleida.

"Amb aquest esdeveniment el que pretenc és ajudar tota aquella gent (siguin joves o no) amb inquietuds i mostrar-los que no estan sols", assegura. En aquest sentit, doncs, la festa d'aniversari -que tindrà lloc el dijous 28 de juny- començarà a les cinc de la tarda amb un parlament de benvinguda a càrrec de David Andrés, director executiu (CEO) i cofundador de l'empresa Sharge i membre del Parlament Europeu dels Joves.

Seguidament, la celebració acollirà una tertúlia que comptarà amb les ponències de Martina Font, codirectora de l'empresa Font Packaging Group, CEO de Kartox i finalista del Premi Jove Empresari 2016 organitzat per AIJEC (Joves Empresaris de Catalunya); Òscar Dalmau, director del Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa; Kristina Kellerer, experta en captació de talent digital, consultora d'Advantatge Consultores i directora de projectes (Challenge Director) de Pangea, i Marina Moreno, especialitzada en coaching i intel·ligència emocional i encarregada del departament de recursos humans d'Accenture. Tots ells explicaran les seves experiències com a empresaris joves i posaran sobre la taula reptes de futur en el sector del talent i la innovació.

Després del debat començarà el Challenge, un taller d'innovació de caràcter competitiu però lúdic en el qual, un centenar llarg de persones hauran d'enfrontar-se a un repte empresarial i desenvolupar-lo a través d'unes directrius que l'empresa InovaGlobe (encarregada de gestionar i coordinar l'activitat) haurà establert. Al Challenge hi podran participar equips de quatre persones que, amb dues hores com a màxim, hauran de resoldre un dels quatre reptes que se'ls proposin i que tindran a veure amb alimentació, tecnologia, energia o ciutat intel·ligent.

La competició, que serà gratuïta, estarà guiada pel fundador d'InovaGlobe, el manresà Esteve Pla (1999) que, amb només 17 anys, va proclamar-se guanyador de l’iFest 2016, un certamen impulsat per Catalunya Emprèn i la Generalitat. Pla, a més, va participar, l’any passat, en el programa d’innovació disruptiva d’àmbit europeu Imagine Express. Un cop s'acabi l'activitat, un jurat expert en la matèria avaluarà tots els projectes desenvolupats i escollirà els dos que creguin millors. El primer equip finalista guanyarà invitacions per participar al Festival UNLEASH organitzat per Pangea, considerat l'esdeveniment de talent i creativitat per a joves més important de l'Estat espanyol. Tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 de setembre a Madrid. Els segons classificats seran premiats amb un passi gratuït a InovaExpo Andorra, un certamen que durarà tres dies (encara per concretar) i comptarà amb nombroses propostes amb idees disruptives per inspirar els participants.

Tothom que vulgui inscriure's a la iniciativa de l'Abat del proper 28 de juny ho pot fer a través d'aquest enllaç.

Un final de festa amb regust de Primavera Sound

La festa clourà amb un concert de música en directe a la terrassa del local a càrrec de Side Chick, una banda de garage pop i glam rock en plena efervescència creada a Barcelona i formada per la cantant americana Maïa Vidal (veu i baix elèctric), l'artista catalana Scarlett (guitarra i veu), i el músic d’origen veneçolà Eduardo Benatar (bateria).

Tots tres, de fet, tenen projectes musicals paral·lels, i d'aquí ve el nom del grup, Side Chick, que en català es podria traduir com l'altra, fent al·lusió al concepte d'amant (en l'amor). Vidal i Scarlett ja fa temps que signen produccions pròpies sota el seu nom artístic i Benatar forma part del conjunt Luz Verde, nominat, l'any 2014, als Premis Grammy Llatins en la categoria de Millor Àlbum de Rock La banda de creació recent va ser una de les grans sorpreses d'aquesta edició del Primavera Sound.

Durant el concert que van oferir a la capital catalana van desgranar els temes que formaran part del seu primer disc que veurà la llum a principis de l’any vinent de la mà del segell independent Foehn Records. El passat 9 de juny també van participar en la quinzena edició del Festival In-Somni de Girona.