La manresana Miriam Santamaria guanya el premi de Comunicació en la VI Nit de l'Eficiència

Miriam Santamaria, mostrant el reconeixement rebut per part del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya
Miriam Santamaria, mostrant el reconeixement rebut per part del Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya | Arxiu personal
Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:27h
La periodista, geògrafa i meteoròloga manresana Miriam Santamaria va rebre, aquesta nit passada, el premi de Comunicació en el marc de la sisena edició de la Nit de l'Eficiència, un certamen impulsat pel Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC) que esdevé un punt de trobada dels principals agents del sector i que premia projectes d'energia eficient (Premis EmErgEnt) així com també un professional, programa o mitjà de comunicació que durant l'any hagi apostat per l'energia eficient en el tractament de l'actualitat.

En aquesta sisena edició, que va tenir lloc aquest dijous 21 de juny al vespre a l'Auditori del CosmoCaixa, el premi de Comunicació va recaure en la manresana. En les edicions anteriors va anar a parar a mans del periodista d'El Periódico Agustí Sala (2014); de la secció d'Economia de La Vanguardia (2015); del presentador i editor de l'informatiu de cap de setmana de Catalunya de TVE, Oriol Nolis (2016), i del meteoròleg Francesc Mauri (2017).

Santamaria, en una publicació a les xarxes socials ha manifestat "l'immens honor que sento de rebre un premi com aquest" i ha deixat clar que el seu compromís "és ferm": "el nostre país ha de ser un referent de defensa i protecció del medi ambient i les energies eficients". Per acabar, la comunicadora ha volgut dedicar el premi a Carme Forcadell i Jordi Turull, "dues persones amb qui he debatut i tenim pendents converses sobre territori i sostenibilitat i a qui volem a casa per seguir repensant un país millor".

Miriam Santamaria ha presentat la secció meteorològica i programes i seccions de geografia i medi ambient en diverses televisions i ràdios, com NacióManresa, Rac1, La Sexta, TVE, Catalunya Ràdio o Betevé. L'any 2008 van seleccionar-la per formar part del grup internacional The Climate Project, impulsat per l'exvicepresident dels Estats Units Al Gore, sobre la lluita global sobre el canvi climàtic. El 2009 va encarregar-se de coordinar la Setmana Europea de la Mobilitat i un any després va rebre el premi Antena d'Or a la millor comunicadora de l'any a Espanya.