Acció Lila convoca una manifestació a Manresa contra la llibertat de «la Manada»

Aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre a la plaça Sant Domènec sota el lema "La manada som nosatres!"

21 de juny del 2018
Actualitzat el 22 de juny a les 0:04h
Els cinc integrants de «la Manada»
Els cinc integrants de «la Manada» | Xarxes
El col·lectiu feminista Acció Lila ha convocat una manifestació aquest divendres a 2/4 de 8 de la tarda contra la decisió de l'Audiència de Navarra de decretar llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros contra els cinc integrants de la Manada, el grup d'homes que per les festes de San Fermín de 2016 van acorralar una jove en un portal i la van violar entre tots ells. Sota el lema "La manada som nosaltres!", Acció Lila vol donar resposta a aquest decret de llibertat.

En el judici, els cinc acusats van ser sentenciats a 9 anys de presó ja que els jutges van interpretar que no hi havia hagut agressió sexual (violació), sinó abús sexual, que té una pena molt menor. Ja aquella decisió judicial va tenir una forta resposta en contra a pobles, ciutats i grans capitals de l'Estat. A Manresa, una ampla manifestació va recórrer el centre fins arribar als jutjats, on van llançar-hi globus de pintura lila.
 

La manifestació arribant a la plaça Montserrat. Foto: Pere Fontanals


Ara, amb la presentació d'un recurs per part dels sentenciats, l'Audiència de Navarra ha decidit concedir-los la llibertat provisional, emparant-se en que la sentència encara no és ferma.