El ple aprova una subvenció de 320.000 euros a favor del Bàsquet Manresa

Tots els grups municipals hi han votat a favor, excepte Democràcia Municipal que s'ha abstingut i la CUP que ho ha fet en contra

La plantilla del Bàsquet Manresa saludant a l'afició en la festa de l'ascens a l'ACB
La plantilla del Bàsquet Manresa saludant a l'afició en la festa de l'ascens a l'ACB | Pere Fontanals
21 de juny del 2018
Actualitzat a les 23:47h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat aquest dijous una subvenció a favor del Bàsquet Manresa de 320.000 euros per a dues temporades. La subvenció contempla 80.000 euros per la temporada 2017-18, i 240.000 euros per a la propera. Aquesta útima xifra hauria estat de la meitat si el club no hagués aconseguit l'ascens a l'ACB. El dictamen ha estat aprovat amb els vots favorables de CDC, ERC, PSC i Ciutadans. Democràcia Municipal s'ha abstingut i la CUP hi ha votat en contra. Tots, però, s'han felicitat per l'ascens a l'ACB.

Malgrat que en alguns punts el conveni apunta que les subvencions han de servir per al pagament de desplaçaments, equipació o àrbitres de les diferents categories, en l'objecte de la subvenció s'assenyala que és "per fomentar i permetre l'existència d'una activitat esportiva al més alt nivell dins la disciplina del bàsquet".

Precisament aquest apunt és el que ha usat la CUP per argumentar el seu vot en contra. "Creiem que no hauríem de destinar ni un sol euro a l'esport professional", ha assenyalat Jordi Masdeu, que ha recordat que aquesta subvenció se suma al conveni que encara està actiu de 139.000 euros, "de manera que la subvenció en total pujarà a 459.000 euros". L'Ajuntament no pot pagar aquestes quantitats quan tenim altres necessitats de la població pendents de cobrir", ha assenyalat.

Per part d'ERC, Marc Aloy ha apuntat que "sense aquests 50 anys de bàsquet a l'elit estatal, segur que no tindríem tants joves esportistes a les escoles de bàsquet". En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat el president del grup del PSC, Felip González, quan ha assenyalat que "els jugadors del primer equip són bons referents als infants i joves de Manresa i la comarca".

González també ha reivindicat el paper coesionador que té el Bàsquet Manresa a la ciutat. "L'aficionat del bàsquet a Manresa és transversal, al pavelló estem tots sota una mateixa bandera roja, pensem el que pensem", ha reblat. També el fet que l'Ajuntament de Manresa sigui el segon accionista de la societat esportiva també ha estat argumentat com a motiu de la subvenció: "ens estem subvencionant a nosaltres mateixos" ha indicat González.

Però tots aquests arguments no han convençut a la CUP. "A nosaltres ens agrada el Bàsquet Manresa i gaudim amb l'espectacle, però a mi, personalment, també m'agrada la cervesa artesana i no per això faig que l'Ajuntament me la pagui", ha finalitzat Masdeu.
Arxivat a