Althaia i la UPC treuen al mercat un dispositiu per avaluar la força muscular del sòl pelvià

L'aparell, únic al món en aquesta especialitat, serveix per avaluar-ne les disfuncions, com ara la incontinència urinària

Els impulsors del dispositiu d'Althaia i la UPC Manresa
Els impulsors del dispositiu d'Althaia i la UPC Manresa | Althaia
Redacció
20 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:45h
La Fundació Althaia i la Universitat Politècnica de (UPC) a Manresa han començat a comercialitzar un dispositiu mèdic pioner que permet avaluar el sòl pelvià en dones amb incontinència urinària.

L'aparell, que es diu Pelvibex, mesura la força de la musculatura del sòl pelvià i serveix per poder fer una valoració objectiva i precisa de la debilitat muscular, que és essencial per establir un tractament i un seguiment adequat en els casos d'incontinència urinària. Es calcula que les pèrdues d'orina afecten el 20-30% de la població adulta femenina. Pelvibex ha sortit al mercat gràcies a un acord amb l'empresa Bexen Medical.

Pelvibex és el primer dispositiu mèdic que Althaia ha desenvolupat i ha aconseguit portar al mercat i és únic al món en la seva especialitat. Es tracta del primer aparell del mercat que mesura la força generada per un grup de músculs del sòl pelvià que participen en el control de la continència urinària.

En permetre fer una valoració de la musculatura del sòl pelvià del pacient, ajuda a saber quin tractament se li pot fer, i analitzar el seu progrés. Segons afegeixen fonts d'Athaia, a través d'un comunicat, també servirà per poder realitzar estudis poblacionals per conèixer l'estat del sòl pelvià i poder fer una prevenció primària per detectar els problemes i aconseguir una millor salut del sòl pelvià, prevenint així els problemes com la incontinència urinària.

Més de 10 anys abans de la comercialització

La idea de fer aquest aparell va sorgir el 2005, gràcies a una unitat que es va crear a Althaia per tractar les disfuncions de sòl pelvià. Des de llavors s'ha registrat la patent protegida industrialment, fet test clínics i publicacions científiques que demostren que té una validesa i una utilitat, i finalment ha estat aprovat l'Agència Espanyola del Medicament i Producte Sanitari i amb el marcatge CE corresponent.

Ara l'aparell s'està començant a vendre a hospitals, clíniques ginecològiques i urològiques i a tots els professionals que treballen en l'entorn de la incontinència urinària de les dones.