Alumnes del Paidos investiguen sobre el mar i exposen els coneixements apresos a les famílies

Redacció
20 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:44h
Imatge de la fira que els alumnes de 1r i 2n de primària del Paidos van muntar per explicar què havien descobert del mar
Imatge de la fira que els alumnes de 1r i 2n de primària del Paidos van muntar per explicar què havien descobert del mar | Paidos
Durant l'últim trimestre d'aquest curs 2017-2018, els alumnes de cicle inicial (1r i 2n de primària) de l'escola Paidos de Sant Fruitós de Bages han realitzat un projecte que els ha portat a conèixer i aprofundir sobre les incògnites i curiositats del mar. La idea d'indagar en aquesta gran massa d'aigua salada que ocupa prop del 80% de la superfície de la Terra, va sorgir dels mateixos alumnes, que van plantejar algunes preguntes que van investigar per grups.

Després de setmanes de recerca, els nens i nenes de cada equip van començar a elaborar uns quaderns de bitàcola en els quals hi van abocar idees, enllaços de pàgines web interessants i de definicions de paraules estranyes que havien llegit i no sabien què volien dir. Un cop bastit el quadern, els tocava explicar a la resta d'alumnes què havien après durant les hores de documentació. Ho havien de fer creant un producte que els servís de base per exposar els seus coneixements.

En aquest sentit, hi va haver grups que van decidir fer una maqueta que representés el recorregut que fa l'aigua des de les muntanyes fins al mar i que expliqués per què l'aigua és salada. D'altres van fer un aquari; un equip van simular l'erupció d'un volcà per explicar que algunes illes es creen a partir de les restes d'aquest fenomen i fins i tot, un grup va elaborar una gran maqueta del Titànic.

Finalment, el passat 14 de juny, va arribar el dia de l'exposició oral de tot aquest procés. Van decidir muntar una fira i convidar els pares i mares a participar-hi. La motivació, l'emoció, les ganes d'aprendre, el treball cooperatiu i l'esforç van ser el colofó d'aquest projecte marítim.