Ampans lliura els Premis d'Investigació i d'Innovació sobre discapacitat intel·lectual

Lliurament dels Premis d'Investigació i d'Innovació sobre discapacitat intel·lectual
Lliurament dels Premis d'Investigació i d'Innovació sobre discapacitat intel·lectual | Ampans
Redacció
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:42h
Ampans va lliurar dilluns al vespre el VII Premi d'Investigació i d'Innovació sobre persones amb discapacitat intel·lectual que entrega de forma biennal. Es tracta d'un reconeixement a la feina de persones i equips que es dediquen a la investigació i al foment de  pràctiques innovadores per millorar l'atenció i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Dos redactors i un càmera, del nou projecte impulsat per Ampans, d'un canal de producció audiovisual que informa de l'actualitat corporativa de l'entitat, van entrevistar al periodista i comunicador, membre de l'equip directiu de l'Ara, Antoni Bassas. L'acte va començar amb la projecció de la realització d'aquesta entrevista, molt aplaudida pel públic.

Aquesta setena convocatòria ha atorgat 6 premis en dues modalitats, 3 d'investigació i 3 d'innovació, dotats econòmica gràcies al suport d'ICL Iberia, Esteve i Control Group: 5.000€ pels 2 primers premis, 3.000€ pels dos segons i 1.000 pels tercers.

La madrilenya Fundación PRODIS va recollir el Primer Premi  en la modalitat d'Investigació per un estudi sobre les dificultats de les persones amb discapacitat intel·lectual en l'ús d'eines Social Media.

En la modalitat d'Innovació es va endur el Primer Premi la Fundación Obra San Martín, de Santander, per una metodologia basada en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat greument afectades, un treball d'Òscar Herrero.

La resta de premis van ser per un treball que identifica factors claus  per a la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual (segon premi d'Innovació) i per un treball sobre el coneixement de les dones  amb  discapacitat intel·lectual sobre violència de gènere (tercer premi d'innovació).

També van ser guardonades dues investigacions, una de les quals promoguda per Fundació Catalònia, amb seu a Sant Cugat, en col·laboració amb Synlab, sobre un diagnòstic genètic de causes no conegudes en una àmplia mostra de persones amb discapacitat intel·lectual, dirigida pel  Dr. Luis Izquierdo, metge genetista clínic, director del departament de genètica de l'Hospital Universitari Sanitas La Moraleja (tercer premi d'Investigació) i un estudi sobre les diferències que existeixen en qualitat de vida en infància i adolescència amb  Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) i discapacitat intel·lectual de la investigadora María Lucía Morán.

En l'entrega de premis, el President d'Ampans, Sebastià Catllà, va ressaltar  que “l'entitat vol tenir una mirada llarga més enllà de la nostra missió que ens interpel·la a donar sortida a les necessitats més urgents de persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius vulnerables,  col·laborant amb les administracions  per crear valor afegit públic”.

En aquest sentit, el conseller de treball, afers socials i famílies, Chakir El Homrani, va tancar l'acte destacant la mirada integral que fa Ampans amb les persones al centre, i va reivindicar la persona de Dolors Bassa com a consellera que actualment es troba privada de llibertat el centre penitenciari d'Alcalá-Meco. En el seu torn també l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va ressaltar el paper impulsor i el caràcter innovador d'Ampans per buscar noves vies en l'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

El toc musical de l'acte el va oferir el cor bagenc de veus masculí Lúpulus Emsembla, que va cantar dues peces de Mozart i Ravenscroft. 
Arxivat a