Voluntàries del CA Valladolid insulten i intenten agredir l'equip femení d'atletisme de Manresa per «ser catalanes»

Els fets van ocórrer quan l'equip manresà anava a fer-se una foto després de la final per la permanència de la Divisió d'Honor d'atletisme

Expedició de l'Avinent Manresa en la foto que van poder-se fer a dins l'estadi de Valladolid
Expedició de l'Avinent Manresa en la foto que van poder-se fer a dins l'estadi de Valladolid | CAM
18 de juny del 2018
Actualitzat el 19 de juny a les 17:27h
"Sou catalans, no puc amb vosaltres, quin fàstic que feu". Així es va acomiadar una treballadora voluntària del Club Atletismo Valladolid de l'expedició de l'Avinent Manresa després d'impedir que es fessin una foto de grup i llançar-los a sobre l'inflable gegant que fa de porta de sortida i meta a les curses de llarga distància. De poc va servir que una entrenadora del club castellà es disculpés davant l'expedició catalana. La voluntària s'allunyava del lloc cridant "quina pudor que feu", segons han explicat a NacióManresa membres del club manresà.

L'equip sènior femení de l'Avinent Manresa es va desplaçar dissabte a Valladolid per disputar la final per la permanència a la Divisió d'Honor espanyola d'atletisme. La competició va transcórrer amb total normalitat i les de l'Avinent, l'únic equip català dels vuit que disputaven la final, van fer bons els pronòstics i van quedar terceres, de manera que salvaven la categoria.

Com és habitual en aquest tipus de competicions atlètiques per equips, les integrants de la plantilla i els tècnics i directius es van preparar per fer-se la foto de rigor. Va ser llavors quan se'ls van acostar dues col·laboradores de l'organització amb la voluntat de fer-les fora del la pista. "Fora, no us podeu fer la foto a l'estadi", van assenyalar. Després d'un primer instant de dubtes, des del club manresà se'ls va fer veure que la resta d'equips també es fotografiava dins l'estadi. Les val·lisoletanes van respondre que "els altres equips són de casa".

"Quina pudor que feu"

Però els equips que es fotografiaven no eren pas els del CA Valladolid que, precisament, era un dels dos equips que perdia la categoria, sinó que eren el Marathon de Madrid, que havia quedat primer, i l'Unicaja Jaén, que van ocupar la segona posició. Les dues col·laboradores, a més a més, anaven fent comentaris com "quina pudor que feu", segons expliquen membres de l'equip manresà.

L'expedició manresana va decidir fer-se la foto igualment, un tros apartat, a la pista d'atletisme, fet que van aprofitar les dues voluntàries per deslligar l'inflable gegant que fa de porta de sortida i meta a les proves de llarga distància i el van empènyer contra les atletes de l'Avinent. Sortosament, l'infalble va caure lentament i la majoria de manresans i manresanes es van poder apartar. Tot i així, però, va acabar precipitant-se damunt de dos familiars de les esportistes que eren a la vora mentre es feia la foto.

L'acte va ser tan evident, que una entrenadora del CA Valladolid va córrer a disculpar-se al quadre català, però això no va fer afluixar la febre de les dues col·laboradores del club castellà, que es van allunyar del lloc cridant "sou catalans, no puc amb vosaltres, quin fàstic que feu".

"El tracte de l'organització va ser correcte"

Joan Lleonart, tècnic de l'Avinent Manresa, en conversa amb NacióManresa, va voler deixar clar que el tracte que va rebre el club de l'organització durant la competició "va ser correcte". El tècnic reconeix que l'episodi que es va viure amb aquestes col·laboradores "va ser molt desagradable", però que "en tot cas, va ser una acció d'aquestes col·laboradores" i no del club organitzador.