La multipremiada «3000 nits» es projectarà dimecres a l'Auditori de la Plana de l'Om

Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:51h
«3000 nits» es podrà veure dimecres a Manresa
«3000 nits» es podrà veure dimecres a Manresa | Promocional
Aquest dimecres, 20 de juny, Dia Internacional de les persones refugiades, es projecta a 2/4 de 8 de la tarda a l'Auditori de la Plana de l'Om la pel·lícula "3000 nits", de la reconeguda directora palestina Mai Masri. La presentació i debat posterior anirà a càrrec de l'ONGD So De Pau.

Inspirada en una història real i rodada en un centre penitenciari, la cinta explica la història d'una mestra palestina, recent casada, que és detinguda sota falses acusacions i empresonada en un penal israelià on dona a llum al seu fill. A través de la lluita per cuidar l'infant darrera els barrots, la pel·lícula traça el viatge de la jove mare, ple d'esperança, resiliència i supervivència, contra tot pronòstic.

Aquesta sessió forma part del cicle "Manresa amb les persones refugiades" que engloba un conjunt d'activitats que es realitzen duran el mes de juny i que estan coordinades pel Programa de Cooperació, en el marc del Pla de Sensibilització, i que compta amb la col·laboració d'ONGD's i d'entitats culturals de la ciutat, així com de la Diputació de Barcelona.


3000 nits forma part de "Palestina amb ulls de dona", projecte itinerant de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. Aquest neix de la necessitat de fer arribar el cinema palestí, fet per dones, a cada racó del país. Impulsen aquest projecte l'ONGD palestina Health work comittees (HWC) i l'Associació Hèlia a Cisjordània i compten amb la col·laboració de So De Pau per tal de donar a conèixer la mirada de les dones palestines, sobre la seva terra i el què allà hi passa. El film va ser el més celebrat i aplaudit pel públic a la desena edició (2015) de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.

La directora, Mai Masri

Mai Masri és una cineasta palestina nascuda a Jordània i que va realitzar els seus estudis cinematogràfics a UC Berkeley i a la Universitat de San Francisco, els Estats Units. Ha dirigit i produït diverses pel·lícules que han estat projectades al món sencer i per les quals ha rebut més de 60 premis i reconeixements, entre els quals cal destacar el Mipdoc Trailblazer a Cannes, França (2011), el Luchino Visconti a Itàlia (2003) i el Asia- Pacific Screen Award a Austràlia (2007).

Juntament amb el seu marit, el cineasta libanès Jean Chamoun, va fundar Nour Productions l'any 1995. El seu primer llargmetratge de ficció, 3000 Nits (2015) va ser premiat al Toronto International Film Festival i en altres nou festivals d'arreu i ha estat la pel·lícula escollida per representar Jordània als Óscar del 2017 per optar a Millor pel·lícula estrangera.

Els seus documentals han estat aclamats arreu del món i programats en més de 100 canals de televisió, entre els quals, la BBC, Channel 4 i PBS. La seva filmografia inclou títols com "Children of fire" (1990); "Children of Shatila"(1998); "Frontiers of dreams and fears" (2001); "A woman of her time" (1995), "Beirut Diaries" (2006) i "33 Days" (2007). També ha codirigit amb el seu marit Jean Chamoun, "Under the rubble" (1983), "Wild flowers" (1986), "War Generation-Beirut" (1998) and "Suspended dreams" (1992).