Mig miler d'aficionats acompanyen l'ICL Manresa en la festa de l'ascens

Actes públics i privats culminen una setmana molt emocionant

El president, Josep Sàez, somriu a un dels jugadors des del balcó de l'Ajuntament
El president, Josep Sàez, somriu a un dels jugadors des del balcó de l'Ajuntament | Aina Font Torra
15 de juny del 2018
Actualitzat el 16 de juny a les 18:04h
La festa per celebrar l'ascens ha tingut poca concurrència. Possiblement, de dimarts a divendres l'ambient s'ha refredat. Però els que hi eren s'ho han passat bé i han rebut l'agraïment de la família de l'ICL Manresa. Jordi Callau, l'animador d'aquests play-off, intentava escalfar l'ambient mentre no arribaven els protagonistes. Enmig d'un cordó que formaven les tanques posades per l'ajuntament han passat tots els protagonistes. Primer, les grades d'animació. Han seguit el doctor Joan Camí, el fisioterapeuta Marc Arnau, el preparador físic Adrián Rubio, el delegat Nil Duarte, els entrenadors assistents Marc Estany i Xevi Pujol i el primer entrenador Diego Ocampo. Després els jugadors: Jokubas Gintvainis, Guillem Jou, Noah Allen, Jordan Sakho, Ashley Hamilton, Nacho Martín, Gabriel Lundbeg, els capitans Lluís Costa i Jordi Trias, els vinculats Dani Garcia, Nil Brià i Álex Mazaira i el júnior David Òrrit. Només hi faltava Álvaro Muñoz. El d'Ávila té demà una cita ineludible. El seu casament. Tots han desfilat mentre sonaven clàssics musicals com We will rock you, Were aret the campions, Amor toujours, I will survive o Pirates del Carib.

D'entre els parlaments, dos n'han sobresortit entre la resta. Hamilton, enfundat amb la bandera del Regne Unit ha cantat en un voluntariós català “Un dia de partit” i els aficionats l'han seguit. També ha parlat en català el lituà Gintvainus. Els discursos de la plantilla han anat en la línia d'agrair el suport de l'afició i recordar les emocions viscudes els darrers dies al Nou Congost. Una traca ha acabat amb la part pública de les celebracions que també ha comptat amb la intervenció de la colla castellera Tirallongues.
 

L'equip es fa una foto a l'entrada de l'Ajuntament Foto: Aina Font Torra


Els actes s'han traslladat després al saló de plens amb l'alcalde Valentí Junyent, els regidors Marc Aloy i Jordi Serracanta, el president de la Federació Catalana Joan Fa i el president de Bàsquet Manresa Josep Sàez. Fa ha recordat la fúria manresana de quan ell mateix era jugador i s'hi havia d'enfrontar. Sàez s'ha allargat una mica més i ha tingut agraïments per a molta gent: ajuntament, ICL, que ara farà un pas al costat però seguirà recolzant el club, per haver ajudat en moments difícils, l'executiva i el consell d'administració, a l'afició i a la família. Bàsicament, als seus fills i la seva mare. Especialment emotiu ha estat la dedicatòria a la seva mare per haver-li valors que “altra gent ha après a les escoles de negocis”. Costa, Trias i Ocampo han estat “atracats” i han hagut de parlar quan no ho esperaven. Tots tres han reiterat l'agraïment a tots aquells que han ajudat. L'acte l'ha clos l'alcalde Junyent tot recordant dues efemèrides que coincideixen amb aquest ascens. El primer ascens fa 50 anys i la lliga ACB que compleix el vintè aniversari.

L'entrega de l'escut de la ciutat a Sàez, un obsequi per a cada jugador i la foto de família ha clos la celebració. 
Arxivat a