Cinquanta-un joves participen a un nou «Joves i Ciència» de Món Sant Benet

Presentació de la nova edició de «Joves i Ciència» a Món Sant Benet aquest divendres
Presentació de la nova edició de «Joves i Ciència» a Món Sant Benet aquest divendres | MSB
Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat a les 21:03h
Món Sant Benet ha acollit aquest divendres al vespre l'acte formal de benvinguda dels nous estudiants participants a la 11à edició del programa "Joves i Ciència", de la Fundació Catalunya la Pedrera, que comença aquest mateix juny i que té una durada de tres anys. L'esdeveniment també ha estat punt de trobada dels participants actuals del programa i un acte de comiat per als que l'acaben aquest any. És a dir, nois i noies representants de les 3 etapes del projecte que té com a objectiu principal identificar a joves estudiants de 4t d'ESO, amb talent i interès per la ciència, per tal de fomentar-los la seva vocació científica.

Des del seu inici, el juny del 2008, un total de 566 estudiants de tot el territori han passat pel "Joves i Ciència". En l'edició del 2018, per exemple, s'han seleccionat 37 joves de la demarcació de Barcelona, 6 de la de Girona, 4 de la de Lleida i 4 més de Tarragona. Un total de 51 joves de les més de 700 sol·licituds rebudes per formar part de la proposta.

La jornada d'avui ha comptat amb les intervencions dels participants del programa "Joves i Ciència" Ignasi Segura (promoció 2018) i Javier López-Contreras (promoció 2016), guardonats per la NASA a la Fira Internacional de Ciència i Enginyeria (Intel ISEF) als EUA. També ha intervingut el Fellow de la Fundació, Roger Castells estudiant de la promoció 2009 del programa i investigador docent de la promoció 2018. Laia Herrero, participant del programa i investigadora docent de la promoció 2018 també ha volgut dirigir unes paraules als presents, des de Dinamarca, compartint la seva experiència.

La directora general de la Fundació Catalunya La Pedrera, Marta Lacambra, ha estat l'encarregada de tancar l'acte i acomiadar a tots els estudiants de les tres generacions del programa assistents a l'acte.