Cardona decidirà en un procés participatiu el futur de la colònia Arquers

Es faran sessions informatives, tallers i una visita; els ciutadans també hi podran participar a través d'una enquesta que ja està penjada al web de l'Ajuntament

Antiga colònia minera d'Arquers
Antiga colònia minera d'Arquers | AjCdn
Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:08h
L'Ajuntament de Cardona ha iniciat un procés participatiu obert a tota la població per decidir el futur de l'antiga colònia minera Arquers. Els cardonins i cardonines podran participar-hi responent una enquesta —que ja està disponible al web de l'Ajuntament— que es passarà també a tots els assistents durant les sessions participatives previstes pels dies 20 i 30 de juny i 11 de juliol.

Es tracta del primer procés participatiu obert que es fa al municipi. Per iniciar el procés de reflexió entorn a la colònia, l'Ajuntament ha mantingut reunions amb totes les persones que hi resideixen per conèixer-ne l'opinió i explicar-los les propostes perquè hi segueixin vivint. L'Ajuntament de Cardona entén el procés de participació ciutadana com una eina per recuperar colònia i amb la idea que tothom pugui proposar, debatre i decidir quin ha de ser el seu futur.

L'alcalde, Ferran Estruch, assegura que "l'objectiu és tenir un full de ruta amb el consens de tota la població de Cardona sobre el que cal fer a les colònia Arquers més enllà dels habitatges", ja que la zona accepta també altres usos, com equipaments i zones verdes. La finalitat, també, és regularitzar la situació dels residents actuals, així com millorar la connexió de la colònia amb el nucli urbà i recuperar els habitatges buits. En aquest sentit, una de les possibilitats que s'està proposant com a solució seria la implementació d'un programa de masoveria urbana —cessió d'ús de l'habitatge a canvi que l'inquilí en faci la rehabilitació i el manteniment—.

Amb tot, cal apuntar que les accions que quedaran recollides en el full de ruta que ara es comença a dibuixar amb el procés participatiu es desenvoluparan a mitjà i a llarg termini.

Document sobre el projecte de la colònia Arquers
Arxivat a