La Diputació lliura a Cardona un estudi d'optimització de la Colònia Manuela

El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, lliura l'estudi a l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch
El diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, lliura l'estudi a l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch | Diputació
Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:04h
La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi d'optimització de la Colònia Manuela de Cardona, un document tècnic que analitza i proposa millores en la gestió, administració i explotació dels immobles d'aquesta antiga colònia minera. El treball ha estat lliurat aquest divendres pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch.

La Colònia Manuela està formada per un conjunt de 24 d'habitatges de propietat municipal,  que havia estat i encara és en part,  residencia dels antics treballadors de les empreses mineres del municipi. Aquest estudi complementa el realitzat l'any 2015 per a l'optimització d'un conjunt d'habitatges de la Colònia dels Arquers, també a Cardona.

L'estudi de la Colònia Manuela es desenvolupa en dues fases amb una visió multidisciplinar que inclou aspectes tècnics, econòmics i jurídics. La primera fase inclou una recerca i explotació de dades a partir de la qual es determinen i identifiquen les fortaleses i problemàtiques existents. En aquest cas s'han estudiat 21 habitatges dels quals nou estan ocupats i en bon estat i la resta presenta diferents nivells de conservació. El treball ha elaborat un inventari del conjunt en el que es fan constar les dades d'identificació i localització més rellevants i la seva situació física.

La segona fase és propositiva i defineix els objectius i estratègies municipals amb el plantejament de propostes d'actuació i un conjunt de 12 actuacions a seguir agrupades en tres programes que fan referència a l'adequació legal dels habitatges, les persones residents i el parc residencial, així com un full de ruta pel conjunt de les dues colònies

Amb aquests estudis l'Ajuntament de Cardona disposa d'elements per establir una estratègia global d'actuació que tingui en compte la realitat de les dues colònies. Així, d'una banda s'aborden les necessitats residencials dels usuaris actuals i d'altra banda, la conservació d'una peça històrica i rellevant del municipi fomentant la conservació del parc. Aquesta actuació permetrà revitalitzar les dues colònies així com contribuir a nodrir el fons d'habitatge social del municipi.

L'estudi d'optimització és un document tècnic que té per objecte estudiar, analitzar i fer propostes per millorar la gestió, administració i explotació d'un conjunt d'immobles determinat. També es fomenta la creació d'un fons d'habitatges de lloguer destinats a polítiques socials, fent un esforç d'eficàcia, eficiència i racionalitat per buscar la màxima rendibilitat social. Tot això fa que esdevingui estratègic posar la mirada en les edificacions existents, el lloguer i la rehabilitació.
Arxivat a