La Joviat acollirà, dissabte 30 de juny, el primer torneig de bàsquet 3x3 femení

Durant la jornada es disputaran partits de totes les categories, des d'infantils fins a veteranes

La Joviat organitza el seu primer torneig de bàsquet 3x3 femení
La Joviat organitza el seu primer torneig de bàsquet 3x3 femení | AjM
Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:40h
El proper disabte 30 de juny, tindrà lloc, a Manresa, la primera edició del torneig Joviat de bàsquet 3x3 femení, que es disputarà al pavelló i les pistes del centre educatiu i estarà obert a totes les categories, des de pre-mini fins a veteranes.

Es tracta d'una modalitat de bàsquet en què juguen tres jugadors (que poden fer un canvi) en una pista més reduïda. Per al torneig de la Joviat ja hi ha una cinquantena d'equips inscrits, una xifra que l'organització espera anar incrementant. En les categories pre-mini i mini també hi haurà partits de la categoria masculina.

L'acte de presentació d'aquesta activitat esportiva va tenir lloc a la mateixa Joviat, aquest passat dijous a la tarda. Hi van prendre part el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; la vicepresidenta cinquena de la Federació Catalana de Bàsquet, Maria Lluís Gol; el delegat a les comarques centrals de la Federació Catalana de Bàsquet, Fernando Peñarrubia; el responsable de la comissió organitzativa del torneig, Jordi Subirana,  i el director de la secció esportiva de la Joviat, Jaume Sensat.

Subirana, en el seu torn de paraula, va agrair a la iniciativa de la Joviat per realitzar aquest torneig, que va sorgir per part d'una colla de pares i mares del centre amb la finalitat de fomentar el bàsquet femení. A part, va dir que s'havia creat una equipació i que els participants disposarien de pilotes oficials.

Gol, per la seva banda, va remarcar que la Federació Catalana de Bàsquet no ha deixat mai de banda el bàsquet femení, perquè "cal fomentar-lo i incentivar-lo entre la població". Per això, segons ella, "és positiu que es realitzi aquesta jornada lúdica i esportiva per obtenir tanta visibilitat i repercussió com el bàsquet masculí".

Al seu torn, Fernando Peñarrubia va afirmar que l'any vinent la modalitat de bàsquet 3x3 serà present als Jocs del Mediterrrani, tot afegint que "esperem que sigui esport olímpic, malgrat que encara li queda molt recorregut per fer". En aquest sentit, va afirmar que, el proper 30 de juny, "cal fer una gran diada del bàsquet d'aquesta modalitat".

El regidor Serracanta va tancar la presentació fent referència a la llarga tradició de bàsquet a Manresa i va remarcar que l'esport femení ha tingut i té més dificultats que el masculí. Per aquest motiu, va manifestar, "és necessari ajudar-lo i apropar-lo a la població". També va afegir que, amb aquest projecte, "ajudem a fer ciutat" i que "tota iniciativa, per petita que sigui, és bona".

Durant la jornada no només hi haurà els partits de bàsquet, sinó que també s'oferiran activitats paral·leles, com ara un taller de risoteràpia per a les jugadores; servei de fisioteràpia, o revisions mèdiques a preus reduïts.