La PAHC crida a la mobilització per aturar l'amenaça de desnonament de l'escola popular

El col·lectiu anuncia una manifestació el proper 5 de juliol, dies abans del judici contra la SAREB, propietària de l'immoble

Nora Miralles i Encarna Martínez, a l'Escola Popular
Nora Miralles i Encarna Martínez, a l'Escola Popular | Pere Fontanals
Gemma Aleman
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:49h
La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages ha anunciat accions davant del "risc de desallotjament" de l'escola popular. Entre les accions previstes hi ha una manifestació, el proper 5 de juliol, a més de la voluntat d'omplir "el barri antic de banderoles de suport", ha explicat Nora Miralles, acompanyant del centre, que apel·la al suport popular per evitar el desallotjament de l'immoble, propietat de la SAREB. El judici se celebrarà el proper dia 17 de juliol. Actualment a l'escola, que va obrir portes la tardor de 2016, hi van 58 estudiants de primària i secundària que hi van a fer reforç escolar.

L'escola popular impulsada per la PAHC del Bages s'enfronta a un possible desallotjament imminent davant la denúncia de la SAREB, propietària de l'immoble. El judici s'ha de celebrar el proper 17 de juliol. Davant d'aquest fet i sota el lema 'L'escola popular es queda', han iniciat una campanya d'accions per cercar el suport popular. Entre les actuacions ja desvetllades hi ha una manifestació el proper 5 de juliol a 2/4 de 8 del vespre així com "omplir de banderoles el barri antic", explica Nora Miralles, acompanyant del centre.

L'escola popular va obrir portes la tardor de 2016 amb una quarantena d'alumnes i en aquests moments en té ja 58. Gràcies a la feina de 25 voluntaris, ofereix acompanyament en els seus estudis a alumnes de primària i secundària. A més, remarca Miralles, ofereix "altres maneres d'educar-los i convertir-los en persones crítiques", en el que defineix com "un espai comunitari imprescindible al que no es pot posar fre".

Suport popular

Per a la seva arrencada, l'escola va comptar amb una campanya de mecenatge que va recollir 15.000 euros. "L'escoleta estava a les últimes i la vam convertir en això, un espai amb vida", diu l'acompanyant. Comparteix opinió Encarna Martínez, mare de dos alumnes. "És un lloc que enriqueix en una zona on només hi havia locals tancats", diu, tot insistint en el fet que "no vull que desaparegui".

Sense voler preveure que passarà en el judici, Miralles recorda que el cas de l'escola popular no és un desallotjament qualsevol sinó que es tracta d'un projecte "amb vida", que ha comptat amb el suport de la ciutat i reconegut. Per això, confien en la "mobilització de la gent" per a defensar-lo.

Posicionament de l'Ajuntament

A hores d'ara, expliquen des de la PAHC, l'Ajuntament de Manresa no s'ha manifestat davant del risc de desallotjament, Confien, però, que es posicioni públicament a favor i els doni suport per evitar el tancament.

Tres blocs de la PAHC pendents de judici

L'escola s'ubica al carrer Sobrerroca, als baixos del quart bloc que la PAHC va ocupar el febrer de 2015. El judici per l'ocupació de l'edifici, conjuntament amb el tercer i setè que van ocupar, situats als barris de la Parada i La Sagrada Família respectivament, se celebrarà en els propers dies. En total, ha especificat Miralles, hi ha més d'un centenar de persones afectades pels tres desallotjaments.