Un audiovisual sobre un projecte de Sallent guanya el premi Retines

"Relats: escoltant els grans" és un projecte de simbiosi entre la residència municipal Sant Bernat i el Servei d'Infància, Adolescència i Família de Sallent

Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:20h
"Relats: escoltant els grans" ha obtingut el reconeixement dels Premis Retines 2018 convocats pel Col·legi d'Educadors Socials de Catalunya com a Millor projecte audiovisual en construcció i en benefici a l'acció i/o activitat socioeducativa.

Es tracta d'un projecte de simbiosi entre la residència municipal Sant Bernat i el Servei d'Infància, Adolescència i Família de l'Ajuntament de Sallent, que va néixer a la tardor de l'any passat amb la idea de crear un marc de confluència entre aquests dos col·lectius.

Aquesta iniciativa ha volgut fomentar la inclusió activa dels residents de la residència a la vida social de Sallent a través d'entrevistes en profunditat, la recollida audiovisual del saber de la gent gran i la posterior difusió dels seus coneixements sobre la vida al municipi. Un projecte d'escolta activa, de transmissió d'experiències dels més grans cap als més joves activant alhora la implicació dels joves amb les persones grans.

El projecte s'ha allargat durant 6 mesos, fins al passat mes d'abril, i ha culminat amb l'edició d'un documental que es projectarà el proper dijous 21 de juny, a les 17h, a l'auditori de l'escola de música. La presentació serà oberta a tothom i comptarà amb l'assistència dels protagonistes del documental, l'Alcalde de Sallent, la regidora de cultura i la presidenta de la Residència Sant Bernat. L'acte estarà amenitzat pel Cor Jove de l'EMM Cal Moliner.