Una cercavila homenatjarà els col·legis de l'1-O i estrenarà una nova revetlla de Sant Joan al Parc de la Seu

Les entitats sobiranistes i els col·lectius de la República uneixen esforços a l'entorn de l'arribada de la Flama del Canigó a Manresa, "com a assaig per a una època que serà de confrontació"

Representants d'entitats i col·lectius sobiranistes a l'institut Lluís de Peguera
Representants d'entitats i col·lectius sobiranistes a l'institut Lluís de Peguera | Pere Fontanals
14 de juny del 2018
Actualitzat el 15 de juny a les 22:19h
Comitè de Defensa de la República, Òmnium, ANC, Pagesos de la República, Docents de la República, Bombers de la República, Artistes de la República i Agents de la República han unit esforços per organitzar una arribada de la Flama del Canigó i una Revetlla de Sant Joan "com mai no s'ha vist a Manresa", el proper 23 de juny. Per completar la vesprada, el Parc de la Seu acollirà un sopar popular i una vigília de festa que coincidirà amb la revetlla que organitzen allà mateix Bar Toni's, Vermuteria Santa Rita i Espai Rubiralta.

Segons han explicat en roda de premsa aquest dijous al migdia, les entitats i col·lectius uneixen esforços "per unir llaços" de cara a una època política "que serà de confrontació amb l'Estat espanyol", segons pronostiquen. "Millor que fem l'assaig amb una activitat festiva, que no pas que haguem de donar resposta a l'Estat sense haver-nos coordinat mai", han apuntat.

Els actes començaran a les 5 de la tarda amb la rebuda de la Flama del Canigó a la plaça Sant Domènec. A 2/4 de 6 començarà una cercavila republicana que, des de la plaça Sant Domènec, passarà per l'institut Lluís de Peguera, l'escola Renaixença i el Conservatori de Música abans d'arribar a la plana de l'Om. Acompanyaran la cercavila tractors, tabalers i diables de Xàldiga, Tirallongues, Manrússia Van del Pal, xarangues,... i en cada un dels tres col·legis hi haurà intervenció dels Artistes de la República.

A la plana de l'Om, on hi ha prevista l'arribada a 2/4 de 8 de la tarda, Mireia Cirera interpretarà la història satírica "Petita història d'una gran república", escrita per Carles Claret. Després, s'acompanyarà la Flama del Canigó fins a la plaça Major on s'encendrà el peveter.

A les 9 del vespre donarà inici al Parc de la Seu el sopar popular republicà amb una botifarrada, tot i que també hi haurà opció vegetariana. El preu del tiquet és de 10 euros si es compra anticipadament al Bar Toni's, a la Vermuteria Santa Rita, a l'Espai Rubiralta, a l'Espai Òmnium o a les assemblees de zona dels CDR. El preu del tiquet el mateix dia serà de 12 euros.

A partir de 2/4 de 12 de la nit, començarà la revetlla popular, al mateix Parc de la Seu, organitzada pel Bar Toni's, la Vermuteria Santa Rita i l'Espai Rubiralta, amb Dj' Meri i Lucia Alcaina, the Papa & the Popos i Dj Rutxo. Durant tota la vesprada – nit hi haurà servei de barres al mateix parc.