Les noies de l'Avinent lluitaran per una bona classificació en la Divisió d'Honor estatal

Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:12h
Les noies de l'Avinent disputaran dissabte la final de la Lliga Iberdrola de Divisió d'Honor
Les noies de l'Avinent disputaran dissabte la final de la Lliga Iberdrola de Divisió d'Honor | CAM
Aquest dissabte, 16 de juny, a partir de les cinc de la tarda, l'equip femení de Divisió d'Honor estatal de l'Avinent Manresa serà a l'estadi d'atletisme Rio Esgueva (Valladolid) per disputar la final de la Lliga Iberdrola; una competició que decidirà si el club és mereixedor de seguir formant part de la màxima categoria estatal.

L'encontre es presenta com una lluita entre sis equips per esquivar les dues darreres posicions que aboquen al descens de la categoria. Un octogonal que estarà fiscalitzat per la superioritat manifesta de l'equip madrileny Marathon i de l'andalús Unicaja Jaén, candidats a assolir les dues primeres posicions.

Els sis equips restants (Ria Ferrol, Tenerife Cajacanarias, Super Amara-BAT, Bidezabal Atletismo, CA Valladolid i Avinent Manresa) s'enfrontaran a l'encontre amb les seves millors formacions possibles. Alguns dels equips han pogut recuperar atletes universitàries que cursen estudis als Estats Units. No és el cas, però, del club manresà, que no podrà comptar ni amb la polifacètica Emilia del Hoyo ni amb la migfondista Nuria Tió, que encara es troben en el continent americà.

Tots vuit equips arribaran a la final acumulant els punts de les dues primers jornades disputades. De moment, la classificació l'encapçala Unicaja Jaén (5 punts); Marathon, Super Amara i Avinent (4 punts), i Tenerife Cajacanarias, Ria Ferrerol, Bidezabal i CA Valladolid amb 2 punts. Aquest final de lliga es jugarà a una atleta per prova, fet que encara farà més competitiu el nivell dels equips.

L'Avinent ja té enllestida la llista d'atletes que encapçalaran la formació, tot i que està pendent d'algun canvi d'última hora per un trencament fibril·lar de la tanquista Àngela López. De moment, la participació seria la següent:

- 100 metres llisos: Laia Solà.
- 200 metres llisos: Marta Riera.
- 400 metres llisos: Laura Bou.
- 800 metres llisos: Alba Gallardo.
- 1.500 metres llisos: Meritxell Soler
- 3.000 metres llisos: Mireia Guarner.
- 100 metres tanques: Paula Raul.
- 400 metres tanques: Àngela López o Anna Cabrera.
- 3.000 metres obstacles: Marina Guerrero.
- 5.000 metres marxa: Mar Juarez.
- Salt d'Altura: Sofia Zorrilla.
- Salt de Perxa: Mònica Clemente.
- Salt de Llargada: Anna Cabrera i Èlia Rius.
- Triple salt: Júlia Quevedo.
- Llançament de Pes: Ainhoa Martínez.
- Llançament de Disc: Alba Estevez.
- Llançament de Javalina: Blanca Garcia.
- Llançament de Martell: Maria Torres.
- 4x100: Paula Raul, Laia Solà, Marta Riera i Mònica Clemente.
- 4x400: Laura Bou, Meritxell Tarragó, Alba Gallardo i Eulàlia Torrescasana.