Tot a punt per l'arrencada, aquest dissabte, del 15è Mundialet intercultural de futbol

El torneig es disputarà del 16 de juny al diumenge 29 de juliol. Enguany hi haurà competició en la categoria absoluta, femenina, veterans, cadets, infantils, alevins i benjamins

Presentació del Mundialet Intercultural de futbol, sota la porxada de l'Ajuntament
Presentació del Mundialet Intercultural de futbol, sota la porxada de l'Ajuntament | AjM
Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:48h
El Mundialet Intercultural de Futbol de Manresa torna aquest dissabte a les instal·lacions de l'Estadi del Congost. Serà la 15a edició d'aquest esdeveniment esportiu organitzat per l'ONG Diapo amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, la Fundació Privada de la Federació Catalana de Futbol i diverses entitats de la ciutat com Càritas arxiprestal i el Centre d'Esports Manresa. Un any més, l'esport del futbol, co m eina de convivència i d'aproximació intercultural, serà el protagonista d'un torneig que es disputarà del 16 de juny al 29 de juliol.

La presentació de la nova edició del torneig s'ha fet aquest dimecres al migdia i ha anat a càrrec de la regidora de Cohesió Social de l'Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich; els representants de l'organització Moctar Thera (ONG Diapo) i Jorge Pulido (Colòmbia); i el sotsdelegat de la Federació Catalana de Futbol, Arcadi Prat. L'acte, com és habitual, ha comptat també amb una nodrida presència de jugadors i jugadores d'alguns equips participants.

L'esport en general i el futbol en particular és una de les eines que contribueixen a la unió i a un major coneixement i convivència entre persones, unes provinents de diversos països del món (d'Àfrica, Amèrica Llatina, etc), i altres autòctones, o bé nascudes ja aquí de pares d'origen estranger, un fet que és molt evident en les categories d'alevins, infantils, cadets i juvenils, autèntica cantera futbolística del futur.

El dia de la inauguració és aquest dissabte 16 de juny a les 16.30h, a l'Estadi del Congost, un acte d'estrena que s'iniciarà amb tradicional desfilada de tots els equips participants. L'any passat l'equip de l'Argentina va ser el guanyador del torneig i, per tant, serà el protagonista del partit inaugural i ho farà contra l'equip de Xile.

En la roda de premsa de presentació la regidora Mercè Rosich ha subratllat que el Mundialet "és una excel·lent eina de cohesió social" i s'ha felicitat "com a dona, per l'increment del nombre d'equips femenins en el torneig". En el mateix sentit s'ha expressat una de les ànimes i impulsors del torneig, Moctar Thera, que ha ressaltat també aquesta presència femenina, doblant el nombre d'equips en un torneig plenament consolidat en el calendari esportiu de la ciutat.

Al seu torn, l'speaker del Mundialet, Jorge Pulido, ha manifestat que aquest esdeveniment esportiu "està més viu que mai" i ha fet una crida perquè tingui un bon desenvolupament, esportiu i cívic i que sigui "una gran festa del futbol, un esport que mou passions". Luis Villa ha animat tothom a assistir als partits d'un Mundialet "que acollirà gairebé un miler d'esportistes durant les pròximes setmanes". Finalment, Arcadi Prat ha informat del suport de la Federació Catalana de Futbol que hi aportarà els "àrbitres federats" i farà costat a un "torneig fantàstic".

Un munt de partits distribuïts en set categories

A la categoria absoluta hi participaran 12 equips, en representació de 12 països diferents, dividits en quatre grups: (Grup A: Argentina, Xile, Equador); (Grup B: Marroc, Brasil, Bolívia); Grup C: Bèlgica, Paraguai, Hondures); i Grup D: Colòmbia, Senegal, Veneçuela).

A banda de la categoria absoluta, hi ha, com d'altres anys, diferents categories:

La categoria de Veterans, que jugaran dissabtes i diumenges, amb la participació de 12 equips, també dividits en quatre grups: (Grup A: Paraguai, Catalunya, Equador); (Grup B: Qatar, Rep. Dominicana; Colòmbia); (Grup C: Diapo, Mauritània, Espanya); (Grup D: Hondures, Bolívia, Marroc).

La categoria Femenina, que ha doblat enguany el seus equips, compta amb 8 equips: (Grup A: Argentina, Equador, Colòmbia, Nigèria); (Grup B: Paraguai, Catalunya, Itàlia, Uruguai). Comencen el diumenge 17 de juny (16h) i acaben el diumenge 29 de juliol, data de la final.

I el grup format per Infantils, Cadets, Alevins i Juvenils i que jugaran entre setmana, a excepció dels partits de la final que serà dissabte 28 de juliol. 

Els diferents guanyadors dels campionats del Mundialet han estat els següents: Senegal (2004), Catalunya (2005), Guinea Conakry (2006), Senegal (2007), Guinea Conakry (2008), Marroc (2009), Espanya (2010), Senegal (2011), Argentina (2012), Paraguai (2013 i 2014) i Bolívia (2015), Marroc (2016), Argentina (2017).