Quatre càrrecs del Bages i el Moianès seran ponents a la Convenció Municipalista del PDeCAT

David Bonvehí serà un dels bagencs que participin a la Convenció del PDeCAT
David Bonvehí serà un dels bagencs que participin a la Convenció del PDeCAT | ACN
Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 22:24h
La Convenció Municipalista del Partit Demòcrata, que se celebrarà els dies 15 i 16 de juny a Castelldefels, comptarà amb una gran representació de membres del Bages i el Moianès. El coordinador organitzatiu del partit, el fonollosenc David Bonvehí, farà una presentació dissabte al matí, seguida de la intervenció de l'alcalde de Sallent i president de l'Associació Catalana de Municipis, David Saldoni. També hi participaran com a ponents en Valentí Junyent, alcalde de Manresa, en la ponència de "Ciutat i territori"; i l'Anna Guixà, alcaldessa de Sant Quirze de Safaja (Moianès), que ho farà en la d'"Entitats supramunicipals".

Cal destacar també que la majoria dels futurs caps de la llista del Bages i el Moianès que ja han sortit escollits a través d'un procediment intern de primàries també hi assistiran, com és el cas de la independent Teresa Puigbò, d'Artés; Antoni Puiggròs, de Santpedor, o la ja mencionada Anna Guixà, de Sant Quirze Safaja (Moianès).

A un any vista dels propers comicis municipals, la Convenció del PDeCAT ha de servir per escalfar motors i començar a traçar el full de ruta amb l'objectiu de mantenir el nombre d'alcaldies amb què compta actualment el PDeCAT, la principal força política municipalista. És per això que en aquesta Comissió són cridats a participar-hi presidents de vegueria, comarcals i locals d'arreu del territori català i càrrecs electes del món local. 

El programa de la convenció, que té previst allargar-se des de divendres a la tarda fins al migdia de l'endemà dissabte, preveu ponències, tallers i formacions. Algunes de les intervencions seran de caire més general i en format plenari, i es tractaran temes com ara "Com ens presentem a les eleccions municipals 2019", o bé "Com afrontar les eleccions per guanyar". Tanmateix, també hi haurà un taller i una formació, en què cadascú podrà escollir a on inscriure's d'acord amb les seves circumstàncies o interès, com ara en els diferents tallers on es parlarà d'equilibri territorial, o bé les diverses formacions entorn la campanya electoral. 
Arxivat a