Projectes Compartits lliura els diplomes de final de curs a més de 100 alumnes de primària

Acte de cloenda dels Projectes Compartits a Sant Salvador de Guardiola
Acte de cloenda dels Projectes Compartits a Sant Salvador de Guardiola | CCBages
Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:02h
L'espai polivalent La Sala de Sant Salvador de Guardiola ha estat l'escenari aquest dimecres al matí de l'acte de cloenda del programa Projectes Compartits que ha comptat amb la participació de més de 100 alumnes de 5è i 6è de primària del Bages durant els darrers mesos. La iniciativa ha promogut la consciència respecte el medi ambient i els valors per fomentar el reciclatge a les aules i aquest any ha comptat amb la participació de les escoles Montserrat, de Sant Salvador de Guardiola, i Barnola, d'Avinyó. Els alumnes han presentat la feina feta a les aules a través d'uns vídeos en què eren els protagonistes i on han fet difusió de la importància de tenir cura del medi ambient i de reciclar correctament. A continuació, els delegats i delegades de cada classe han recollit els diplomes que han reconegut la feina feta durant el curs.

Porta a porta

El fil conductor del treball realitzat per als alumnes dels dos centres ha estat el porta a porta aquest curs 2017-2018. Els nens i nenes de 5è de primària de l'escola Barnola d'Avinyó han conegut aquest nou sistema de recollida de residus que s'implantarà properament al municipi. En paral·lel, els quatre grups de 5è i 6è de primària de l'escola Montserrat de Sant Salvador de Guardiola han establert una recollida de residus a cada classe basada en el propi sistema del porta a porta. Els alumnes fins i tot han portat un control del volum del paper d'alumini acumulat per embolicar els entrepans amb l'objectiu d'aconseguir canviar els hàbits. L'experiència als dos centres ha estat molt ben valorada pels nens i nenes que han explicat en el marc de l'acte la feina feta durant els darrers mesos.

Agraïment a la feina feta

La iniciativa Projectes Compartits està organitzada pel Camp d'Aprenentatge del Bages i el Consorci del Bages per a la gestió de residus. El gerent del Consorci del Bages per a la gestió de residus, Ricard Jorba, ha volgut subratllar "la implicació de tots els alumnes, que heu fet un treball fantàstic" i ha afegit que "en la mesura del possible cal evitar l'acumulació de residus al Parc Ambiental de Bufalvent". L'acte de cloenda també ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Sant Salvador de Guardiola, Albert Miralda, i del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Avinyó, Jordi Vall. La jornada ha finalitzat amb un esmorzar a l'escola Montserrat.