La innovació tecnològica i la modernització dels polígons industrials, a debat

La 5a reunió d'Associacions Empresarials de Polígons del Bages debatrà els projectes d'inversió necessaris per modernitzar aquests pols d'activitat econòmica

Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:10h
El proper 6 de juliol l'estat dels polígons industrials de la comarca se sotmetrà a debat durant la 5a reunió d'Associacions Empresarials de Polígons del Bages, coorganitzada pel Consell Comarcal del Bages, l'Ajuntament de Manresa i Eurecat-CTM amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La jornada anomenada "Innovació en la modernització dels polígons d'activitat econòmica" tractarà qüestions com l'economia circular i la gestió sostenible dels recursos, l'eficiència energètica i la mobilitat i les telecomunicacions als polígons.

El conseller de l'Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, Joan Badia, explica que "les infraestructures, equipaments i serveis dels polígons són elements essencials per la competitivitat de les empreses i per la seva activitat empresarial. Però actualment molts polígons mostren signes d'obsolescència i requereixen inversions per la seva modernització". Per aquest motiu la Diputació de Barcelona impulsa un pla de modernització de polígons adreçat als ajuntaments de la comarca i s'estan redactant i executant nous projectes. L'objectiu dels organitzadors és que amb aquesta jornada els tècnics municipals i les empreses dels polígons del Bages puguin conèixer les innovacions i projectes per modernitzar els polígons d'activitat econòmica i les solucions tecnològiqu es disponibles per aconseguir-ho.

La jornada es realitzarà a Eurecat-CTM, a partir de les 10h del matí, i constarà d'una ponència inicial sobre el Pla de Modernització de polígons de la Diputació de Barcelona, a càrrec de la Montserrat Rico, tècnica del servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona. Tot seguit, el responsable de projectes pel sector públic d'Eurecat, Daniel Raya, exposarà els reptes en la innovació tecnològica als polígons, i en Pol Valero, cap del servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Manresa explicarà les noves tendències en Smart Polígons.

Posteriorment s'organitzaran tres espais de debat. El primer portarà per títol Sostenibilitat i economia circular als polígons i s'hi debatrà sobre qüestions com la recollida mancomunada de residus, la gestió intel·ligent dels recursos i la simbiosi industrial, entre d'altres i comptarà amb la participació del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, el Consorci de Residus del Bages, l'Oficina de simbiosi de Bufalvent i múltiples empreses de la comarca.

En el segon espai de debat es repassaran les tendències en eficiència energètica als polígons, i s'hi presentaran iniciatives com la telegestió en l'enllumenat públic, l'autoconsum, fotovoltaica i eòlica aplicada als polígons, instal·lació de punts de recàrrega per vehicles elèctrics, etc. L'espai estarà moderat pel la Intercol.legial Tècnica de la Catalunya Central i comptarà amb la participació del Gremi d'Instal.ladors del Bages, l'Agencia de l'Energia del Bages i empreses del sector energètic comarcal.

Per últim, en el darrer espai s'exposaran les millores de mobilitat i serveis de telecomunicació, i es tocaran temes com els avantatges de la fibra òptica, els sistemes de reconeixement de matrícules pels accessos o el car sharing a través de la participació d'operadores de telecomunicacions i d'empreses de transports i seguretat de la comarca.

La jornada està oberta a la participació de totes les empreses dels polígons i a totes les persones interessades que s'hi vulguin inscriure i per fer-ho cal accedir a aquest web.