El Parc del Secà, premiat per convertir el patrimoni de pedra seca en un recurs pedagògic i de lleure

Moment en què el gerent del Consorci, Ricard Jorba, va recollir el premi
Moment en què el gerent del Consorci, Ricard Jorba, va recollir el premi | CBGR
Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:53h
Els Premis Viu la Pedra Seca de la DO Pla de Bages han guardonat el Consorci del Bages per a la gestió de residus pel seu projecte del Parc del Secà que ha convertit "el patrimoni de pedra seca i l'agricultura del secà en un recurs pedagògic i de lleure". El premi, que va ser entregat a Ricard Jorba, gerent del Consorci, en el marc de la fira Vi-Ba, reconeix el Parc del Secà en la categoria de Pedra Viva.

El Parc del Secà és un espai a tocar del Parc ambiental de Bufalvent, que el Consorci va arreglar i senyalitzar fa gairebé 2 anys, per deixar-lo obert a la ciutadania, amb tres itineraris marcats, en un entorn on es pot observar el patrimoni de l'agricultura de secà del Bages, molt lligat a les construccions de pedra seca i al conreu d'oliveres i ametllers.

A més d'estar permanentment obert per a tots els ciutadans, el Parc del Secà és també un escenari que acull periòdicament visites d'escolars i grups d'adults que participen en activitats d'educació ambiental organitzades pel Consorci i el Camp d'Aprenentatge del Bages. Des del Parc del Secà, a part dels tres recorreguts que es poden fer i de les construccions de pedra seca que en formen part, també es veuen, des de l'exterior, part de les instal·lacions del Parc ambiental, on es gestionen els residus que arriben dels municipis consorciats.