La millor gimnàstica artística femenina competirà a Manresa aquest cap de setmana

Dissabte a la tarda, a partir de 2/4 de 5 de la tarda es disputarà al pavelló del Nou Congost la gran final de Primera Divisió amb la participació del Club Gimnàstica Egiba

Presentació de la fase final de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina
Presentació de la fase final de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina | AjM
Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:38h
Les millors gimnastes de l'estat seran aquest cap de setmana, 16 i 17 de juny, al pavelló Nou Congost de Manresa per disputar la fase final de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina, una competició que tindrà el seu punt més àlgid dissabte a partir de les 16.30h de la tarda, i amb la participaci&oacute ; de l'equip local, el Club Gimnàstica Egiba.

Així mateix, el dissabte i diumenge al matí es disputaran les competicions d'ascens i descens de les diferents divisions i categories. En total, es preveu una participació d'unes 180 gimnastes.

Aquest esdeveniment tindrà dissabte a la tarda un format innovador amb la fusió de la gimnàstica, il·luminació i l'actuació dels Dj's Sergi Torra i Arzzet, que faran que a banda d'una prova esportiva d'alt nivell també sigui un espectacle del qual en podrà gaudir a la ciutat.

Els detalls d'aquest esdeveniment esportiu han estat presentats avui per l'alcalde  de Manresa, Valentí Junyent; pel regidor d'Esports, Jordi Serracanta; per la secretària tècnica de la Reial Federació Espanyola de Gimnàstica i exgimnasta olímpica, Cristina Fraguas; el responsable de l'empresa Iberdrola de Cataluña, Pere Roura; i el director tècnic del Club Gimnàstica Egiba, Xavi Casimiro. Hi ha assistit també la gimnasta del club manresà Carla Font.

Valentí Junyent ha posat en valor "la capitalitat esportiva de la ciutat, que ens agrada treballar-la en moltes modalitats i disciplines, com ara la gimnàstica, un esport amb gran molta tradició i ben arrelada a la ciutat i que ara, gràcies al treball de l'Egiba, està aconseguint un altíssim nivell”. Jordi Serracanta ha ressaltat "el treball conjunt entre els clubs de la ciutat i l'Ajuntament” així "com el bon funcionament del projecte "Esports a la carta”, que ajuden a fomentar els esports no generalistes com és el cas de la gimnàstica esportiva.

L'exgimnasta olímpica Cristina Fraguas ha agraït el treball de l'Ajuntament , d'Iberdrola i del club Egiba que "s'han bolcat” per fer possible aquesta competició a la ciutat de Manresa i ha subratllat "el format d'aquesta lliga de clubs que està permetent donar molta visibilitat i oportunitats de competir a gimnastes que tenen més difícil arribar a l'elit”.  Pere Roura ha mostrat també la satisfacció de l'empresa Iberdrola de contribuir amb aquest patrocini "al foment d'aquest esport” i ha animat al públic a assistir-hi.

Finalment, Xavi Casimiro ha assegurat que aquest cap de setmana al Nou Congost hi haurà "la millor gimnàstica esportiva que es pot veure al país” i ha reiterat que "el format de la competició està sent un gran èxit" i ha afegit que "la fusió de la gimnàstica amb la il·luminació i la música farà molt més atractiva una competició d'alt nivell esportiu i amb la participació del nostre club”.

La lliga de clubs va disputar la primera fase el febrer passat a Gijón (Astúries); la segona fase es va disputar al mes d'abril a Palma de Mallorca; i ara la fase final és Manresa qui exerceix d'amfitriona.

En aquests moments,  la Primera Divisió està integrada por los clubs Xelska (BAL), Salt A (CAT), Los Cantos Alcorcón A (MAD), l'Hospitalet (CAT), Egiba (CAT), CG Terrassa (CAT), CN Granollers (CAT) i Sur (AND). A Segona Divisió, competiran Salt B (CAT), Les Moreres (CAT), Osona (CAT), La Salle Gracia (CAT), Tempo (GAL), Pozuelo (MAD), Coslada (MAD) y Vilassar de Mar (CAT). La Tercera Divisió està composada por  RGCC (AST), Grech (BAL), Gym-Val (CVA), Palma (BAL), Las Rozas (MAD), La Plana (CVA), CN Granollers B (CAT) y La Salle Gracia B (CAT).

L'Egiba, el club local que  no para de créixer

L'Egiba, de Manresa està vivint un dels moments més dolços de la seva història. De fet, és un club referent en l'àmbit estatal amb 650 esportistes que el situen com l'entitat amb més practicants del panorama nacional. A més, també és el club amb més gimnastes a les seleccions nacionals. El tècnic Xavi Casimiro, juntament amb Míriam Font i Lluís Màrquez, són els fundadors de l'escola i els seus principals responsables. El club va començar el 1999, quan va iniciar-se amb 34 esportistes a Sant Fruitós de Bages. Des de llavors, l'entitat no ha deixat de créixer primer des de les instal·lacions de la Pista Castell i des del 2013 a les noves instal·lacions del Complex Vell Congost.