La Papasseit presenta «Pura Mercromina», del berguedà Josep Grifoll

Es tracta de la primera novel·la de ficció poètica d'aquest autor del Berguedà

Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:45h
Aquest dijous 14 de juny a les 7 de la tarda, l'equip del Konvent de Cal Rosal presentarà "Pura Mercromina", de Josep Grifoll, a la Llibreria Papasseit de Manresa

Es tracta de la primera novel·la de ficció poètica d'aquest autor del Berguedà, i la primera que edita Konvent, encara que el mateix Grifoll reivindica que "no és una novel·la" i des del Konvent es defensa com a un llibre d'artista.

A través de les aventures i desventures d'un grup de joves poetes que viuen junts a Ca La Pinya, Josep Grifoll submergeix el lector en un camí ple de vivències altament autobiografies i referencials en les que volca la majoria dels esdeveniments importants de la seva vida.

La primera novel·la poètica de Josep Grifoll és plena d'energia, sincera, entranyable, subversiva, d'humor iconoclasta, desvergonyida i sens dubte aporta un aire nou dins el nostre panorama narratiu.

Si el contingut del llibre ja genera controvèrsia, igual d'especial n'és el format. Tot està fet amb cura: des de l'elecció de la tipografia i el paper fins a la portada i l'enquadernació, amb un llom que deixa veure les pàgines interiors, tal i com l'escriptor deixa veure la seva ànima amb el contingut.

El llibre, a més, conté el text en dues llengües: català i anglès (la traducció és de Mathew Tree), ja que un dels objectius és que la cantant Patti Smith, musa inspiradora de l'obra, pugui arribar a llegirlo.

Pep Espelt, impulsor del Konvent i un dels membres de l'equip que ha tingut cura de l'edició, afirma que el fet d'haver editat el llibre en anglès els dona "molta més amplada de distribució" i "dona veu a un artista del Berguedà sense que el llenguatge sigui una barrera".

La presentació tindrà lloc aquest dijous 14 de juny a les 7 de la tarda a la Llibreria Papasseit de Manresa (c/ Barcelona, 25) i obre la recta final de la programació de la temporada de la llibreria, que acabarà el 30 de juny amb una festa per commemorar el 5è aniversari de l'establiment.