Detenen dos homes per una plantació de marihuana en un polígon de Sant Joan de Vilatorrada

En l'escorcoll al domicili particular, els Mossos d'Esquadra van trobar 13.000 euros, dues pistoles falses, munició, i una credencial falsificada de la Guàrdia Civil

Pla detall del material que va trobar la policia catalana durant l'escorcoll
Pla detall del material que va trobar la policia catalana durant l'escorcoll | Mossos
Redacció
11 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:46h
Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i una dona, de 43 i 42 anys i veïns de Solsona, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de frau de fluid elèctric. Els fets es remunten a mitjans del mes d'abril, quan els mossos van iniciar una investigació que va durar gairebé un mes i mig per confirmar l'existència d'una plantació de marihuana a l'interior d'una nau industrial del polígon Pla dels Vinyals de Sant Joan de Vilatorrada.

Des de l'interior de la nau es desprenia una forta olor de marihuana i els aparells d'aire condicional funcionaven tot el dia. Segons explica la policia catalana a través d'un comunicat, la setmana passada, després d'un seguit d'indagacions els mossos van esbrinar que el llogater, juntament amb la seva parella, estaven desmuntant la instal·lació i venent el material. La detenció de la parella es va produir el passat 5 de juny. Durant l'escorcoll del domicili particular es van localitzar 13.000 euros, 400 grams de marihuana, dues pistoles falses, munició del calibre 38 i una credencial falsificada de la Guàrdia Civil. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

En l'escorcoll de la nau es va trobar material utilitzat per la instal·lació i pel cultiu de la marihuana, tot i que aquesta ja estava desmuntada. També es va constatar que tot el sistema elèctric per mantenir la plantació estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica. 

Els detinguts van passar el 7 de juny a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.