El tercer Triatló del Cardener se celebrarà a Cardona el proper 1 de juliol

Presentació del tercer Triatló del Cardener
Presentació del tercer Triatló del Cardener | AjCdn
Redacció
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:41h
Cardona acollirà el proper 1 de juliol la tercera edició del Triatló del Cardener, que organitzen de manera conjunta el Club Esportiu Mossos d'Esquadra (CEME) i l'Ajuntament de Cardona. La prova —que combina natació, ciclisme i una cursa a peu— permet gaudir d'un entorn únic mentre es practica esport a l'aire lliure, ja que passa per indrets com el pantà de Sant Ponç, el santuari del Miracle, el centre històric de Cardona, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal o el Castell de Cardona.

La prova es va presentar aquest passat divendres a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Cardona. Va comptar amb la presència del director executiu de la prova, Carles Pérez; del regidor d'Esports de Cardona, Sergi Ballesteros; del vicepresident sortint del CEME, Joan Mallafré; del vicepresident entrant del CEME, Josep Denuc, i del cap de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla, entre altres. En la presentació, tant Pérez com Ballesteros van recordar “l'aventura” que va suposar organitzar la primera edició i es van felicitar pel fet que la prova hagi estat capaç de madurar i d'arribar ja al tercer any, amb unes perspectives que auguren un bon futur. 

El triatló del Cardener s'iniciarà al pantà de Sant Ponç, al Solsonès, amb la prova de natació, que constarà de dues voltes per completar un recorregut de 1.500 metres. Seguidament, es farà la prova de ciclisme, que arrencarà a l'aparcament del pantà i transcorrerà durant 38 quilòmetres per carreteres secundàries tallades al trànsit. Tindrà el seu punt més alt al santuari del Miracle, a 826 metres sobre el nivell del mar. Tot seguit, començarà el descens fins a Cardona, per acabar el tram de bicicleta al centre del poble, a la plaça de la Fira, a 510 metres sobre el nivell del mar. En total, aquesta part del triatló acumularà un desnivell positiu de 560 metres. L'últim tram serà el de la cursa a peu. Es recorrerà un tram de 10 quilòmetres amb sortida i final a la plaça de la Fira.

La prova forma part del Campionat de Catalunya per categories; és classificatòria per al Campionat de Catalunya absolut i inclou també el sisè Campionat de Catalunya de Triatló per a Policies i Bombers.

Un any més, els responsables del Triatló CEME – Vall del Cardener destinaran un percentatge dels ingressos de les inscripcions a la lluita contra la Fibrosi Quística.

Per a més informació i per formalitzar la inscripció cal visitar aquest web
Arxivat a