L'Ametllers de Sant Joan de Vilatorrada, una escola a mig gas

L’escola tan sols té construït l’edifici que acull els cursos d’infantil

Jordi Bonvehí Castañé
30 de setembre del 2009
576_1254312128IMG_1488
576_1254312128IMG_1488

CEIP Ametllers. Fotografies de Jordi Bonvehí Castañé

El president de l’AMPA Francesc Colillas denuncia que l’escola Ametllers, inaugurada el curs 2006-2007 amb els famosos barracons blancs, encara no s’han adjudicat les obres de la segona fase de construcció, que dotaria al centre d’un edifici de primària, un gimnàs i una biblioteca.

Malgrat les reunions del Consell Escolar amb el Departament d’Educació durant el decurs d’aquest any, concretament al mes de febrer i maig, l’escola a data d’avui encara no disposa d’un segon edifici que haurien d’ocupar els nens i nenes de primària. Segons el Departament: "l’escola s’ha d’ajustar al nou codi tècnic d’edificació”, és a dir, s’ha de revisar de nou el projecte amb aquests criteris, que bàsicament es dediquen al soroll interior i l’aïllament de parets. El pròxim dia vuit d’octubre s’ha de produir una reunió entre l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i Educació per arribar a un acord definitiu. Colillas ha denunciat que la visita del dia vuit, el Departament s’ha negat a rebre’ls, en qualitat de membres del Consell Escolar.

El CEIP Ametllers està ubicat al carrer Federica Montseny de Sant Joan de Vilatorrada, és un dels molts centres d’educació infantil i primària que funciona amb barracons (les cargoleres, com també es coneix). Avui en dia tan sols té la primera fase construïda, l’edifici nou destinat als cursos d’infantil (P3 – P5), que va començar a funcionar l’abril del 2008, i que en l’actualitat funciona a ple rendiment.

La primera fase de la construcció del CEIP Ametllers va tenir un pressupost 1,8 milions d’euros i es va realitzar mitjançant un conveni de l’ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el consistori municipal es feia càrrec de les gestions per poder completar a temps els terminis de l’obra. L’empresa constructora de la primera fase del termini fou Bosch Pascual S.A. Es dóna la trista casualitat que els nens i nenes que van començar el curs 2006-2007 als barracons, ara com alumnes de primer curs de primària són de nou als barracons, perquè l’edifici on haurien de fer classe ni tan sols ha vist la llum.

L’escola Ametllers, va ser la primera opció d’inscripció dels pares i mares, durant el present curs 2009/2010, per sobre altres opcions com Joncadella i Collbaix, ambdós centres escolars de Sant Joan de Vilatorrada.