La mediació aconsegueix posposar quinze dies un desnonament que es preveia inevitable

La gent de la PAHC celebrant els quinze dies de treva que la propietat del pis ha donat al Said i la seva família
La gent de la PAHC celebrant els quinze dies de treva que la propietat del pis ha donat al Said i la seva família | AFT
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:10h
Prop de vint-i-cinc persones vestides amb armilles verdes de la PAHC (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme) s'han concentrat, a les nou d'aquest matí de dilluns, davant el número 6-8 del carrer Sant Joan d'en Coll de Manresa per intentar evitar, per cinquena vegada, que el Said Akhazzana, la seva dona i els seus tres fills se n'anessin al carrer. Feia un any que l'inquilí del quart tercera no pagava el lloguer de l'immoble perquè s'havia quedat sense feina i la seva dona no treballava, i els propietaris ja no li donaven treva.

Tot semblava indicar que havia arribat el dia de marxar de casa. Una estona després, cap a dos quarts de deu, dos cotxes dels Mossos d'Esquadra han aparcat davant l'edifici. També ho ha fet un vehicle particular, d'on n'ha baixat la propietària. Amb moto, ha arribat el manyà que s'havia d'encarregar de canviar el pany de la porta.

Una mica apartats de la multitud concentrada, els agents policials s'han reunit amb dues membres de la PAHC, amb els inquilins afectats i amb la propietària. La tensió es palesava entre els manifestants, que parlaven entre ells mentre esperaven, expectants, què passaria.

"Ja està!", ha cridat el Said alçant el puny i arrencant els aplaudiments dels de la plataforma que, a l'uníson, han començat a corejar el seu lema "sí se puede". La reunió havia resolt que la propietària donava, a la família afectada, quinze dies per marxar. "El 22 de juny haurem de ser fora del pis, perquè ja ens han dit que aquell dia, sí o sí, canviaran el pany i faran efectiu el desnonament, en el cas que encara hi estiguem vivint", ha dit Akhazzana, tot afegint que "llavors ja haurem marxat, però aquestes dues setmanes ens aniran bé per buscar un altre lloc on anar".

Amb l'esperança que els tres mesos de contracte que ha aconseguit amb una empresa li serviran per pagar algun lloguer temporal, l'inquilí ha exposat el seu desig de poder anar a viure en algun lloc "on, des de l'Ajuntament, em paguin el 40% del que costa".

Des de la PAHC han explicat que durant l'assemblea d'aquest diumenge parlaran del futur de la família del Said. "Els blocs que tenim ocupats actualment estan pràcticament tots plens. Només tenim lliures dos pisos, però els desnonaments que estem vivint en aquests moments són tants, que no podem col·locar totes les persones que es queden al carrer", han lamentat, tot exposant que "no ens quedarà més remei que ocupar un altre bloc de pisos per fer front a aquesta situació".