Impressionant vintena jornada castellera de les Colles de l'Eix

4 de 7 de germanor entre les Colles de l'Eix
4 de 7 de germanor entre les Colles de l'Eix | Tirallongues
Redacció
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:56h

La colla castellera dels Tirallongues de Manresa han actuat aquest diumenge a Salt amb motiu de la 20a trobada de Colles de L'Eix, juntament amb els Marrecs de Salt, Castellers de Lleida i Sagals d'Osona. La plaça de l'Ajuntament de Salt ha viscut una impressionant jornada castellera de la mà de les quatre colles participants mostrant un altíssim nivell de castells.

S'iniciava la jornada amb els tradicionals pilars d'entrada, 3 pilars de 4 per part de Marrecs, 2 pilars de 4 de Sagals, 2 pilars de 4 de Tirallongues i un pilar de 4 de Castellers de Lleida.

A primera ronda de castells els Tirallongues sortien amb el seu castell insígnia aquesta temporada: el 4 d8, una construcció  que aconseguien descarregar per tercer cop aquesta temporada, a segona ronda mostraven un 4d7 amb agulla molt solvent i sense masses problemes, per la tercera ronda descarregaven un 3d7 també perfectament executat, un castell que demana pujar un pis més de cara a un futur molt pròxim, a quarta ronda descarregaven un pilar de 5, tancaven la seva jornada amb dos pilars de 4.

Per part de Marrecs de Salt mostraven un 4d8 a primera ronda, a segona ronda arribava el moment mes emotiu de la jornada quan la colla local aconseguia descarregar un espectacular 3d9 amb folre, seguien a tercera ronda amb els castells folrats, aquest cop descarregaven 2d8 amb folre, tancaven la seva participació amb 3 pilars de 5.

Sagals d'Osona descarregaven un 3d8 a primera ronda, un 2d7 a segona, un 4d7 a tercera i finalitzaven amb un pilar de 5, una molt bona diada també per part dels osonencs.

Castellers de Lleida mostraven un 4d7 amb agulla a primera ronda de castells, un 5d7 a segona ronda, un 4d7 a tercera, un pilar de 5 a quarta ronda i tancaven la seva jornada amb 2 pilars de 4.

Finalitzava la jornada amb el tradicional castell de germanor, un 4d7. un castell que cada rengla esta composada per membres de cadascuna de les colles participants.

Després d'un intens cap de setmana dels Tirallongues  on han pogut mostrar 2 castells de 4d8 (Súria i Salt), confirmen el seu excel·lent estat de forma i un immillorable inici de temporada. Els manresans ja preparen la propera diada que tindrà lloc a Manlleu en motiu de l'aniversari de la colla local dels Nyerros de la Plana.