L'estrena de la Fira Vi-Ba es conjuga amb la Mostra d'Art Vi_Suals

Durant dos dies, els visitants han pogut fer tasts de vins del Bages a la plaça Sant Domènec i viure experiències enològiques

Inauguració de la primera Fira Vi-Ba, dissabte al matí
Inauguració de la primera Fira Vi-Ba, dissabte al matí | AjM
Redacció
10 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:43h
L'estrena de la Fira de Vins del Bages (Vi-Ba) ha omplert la plaça de Sant Domènec de Manresa a les hores principals dels tasts, durant el cap de setmana. O sigui, a l'hora del vermut i a la tarda avançada, han estat les estones principals en les quals els visitants han preferit comprar el tiquet i fer un tast dels seus vins preferits o per deixar-se assessorar per sommeliers i personal dels diversos cellers.

La primera edició de la fira s'ha conjugat amb la consolidadíssima onzena de la mostra d'art Vi_Suals, amb el vi de fil conductor de les obres exposades a la mateixa plaça. Tot plegat acompanyat de l'Espai Gatronòmic de les Cuineres del Bages, dissabte, i de MengemBages, diumenge, on qui ha volgut ha pogut posar coixí a l'estòmac en forma de menjar.

La inauguració de la Fira Vi-Ba va tenir lloc dissabte al matí i va anar acompanyada d'una visita a l'exposició fotogràfica i de curtmetratges de Vi_Suals i, ja a nivell més tècnic, de la presentació del Pla Director de les Tines. Al vespre va tenir lloc una nova Investidura de la Confraria de Vins del Bages, amb el pregó de l'escriptora Empar Moliner, i el sopar de la fira, a la Joviat, a càrrec dels Fogons del Bages.

El primer acte obert havia estat divendres amb la Nit dels Picapolls, al parc de la Seu la vigília de la Manrusionica. . Un tast dels picapolls de la DO, tastets dels Fogons Gastronòmics del Bages, amb música en directe de Mon petit món i DJ Ferry B i amb l'actuació dels castells dels Picapolls de la Gavarresa. 

La primera edició de la Fira Vi-Ba ha tingut altres actes paral·lels, com sortides guiades, xerrades, tasts i aules.