El bagenc Èric Iborra, campió a l'Obert Calculín de Promoció d'escacs

Èric Iborra, en el cantre, al podi del Calculín
Èric Iborra, en el cantre, al podi del Calculín | Arxiu particular
10 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:59h
Èric Iborra (Joviat Fundació) es va proclamar el dissabte passat, a Llinars del Vallès, campió del Grup Or del VI Obert Calculín de Promoció d'escacs en categoria sub-10.

Iborra havia assolit el passi a la final d'aquest prestigiós torneig en quedar segon en categoria sub-10 a la fase prèvia que es va disputar a Sabadell entre el 14 d'abril i el 5 de maig, una de les quatre seus del torneig. Les altres seus van ser Figueres, Sant Boi de Llobregat i Llinars del Vallès. Més de 200 jugadors de les categories sub-8, sub-10 i sub-12 van participar en els diferents grups.

La final es va disputar entre el 19 de maig i el 9 de juny i hi van participar els dos primers classificats de cada grup. Va consistir en un torneig tancat (tots contra tots) amb partides de 30 minuts i 30 segons d'increment per jugada. Iborra va finalitzar primer amb 6 punts de set possibles, cedint una única partida davant de Arnau Vila (Figueres), que va finalitzar 4t. Matías Ojea (Paretana) i Màxim Anguera (Sitges) van ocupar el 2n i 3r lloc respectivament, ambdós amb 4,5 punts.

Èric Iborra és una de les promeses de l'escola d'escacs de Joviat Fundació, que duu a terme des de fa anys una gran tasca de promoció d'aquest esport entre els més menuts. La propera cita dels joves escaquistes del club serà el Campionat d'Espanya que es celebrarà la primera quinzena de juliol a Salobreña (Granada). Hi participaran el Dan Clotet i l'Èric Iborra en categoria sub-10 i l'Adam Sultigov en categoria sub-12, com a únics representants de la Catalunya Central.